Política 18/06/2019

La militància de MÉS rebutja les dues conselleries proposades pel PSIB

Els ecosobiranistes esperen una nova oferta dels socialistes per continuar endavant amb les negociacions

Maria Llull
2 min
Imatge de l'assemblea de MÉS d'aquest dimarts.

PalmaLa militància de MÉS ha votat en contra de la proposta del PSIB per formar un nou govern de coalició d'esquerres. Els ecosobiranistes consideren insuficients les dues conselleries que els socialistes han posat sobre la taula i ara esperen una nova oferta per continuar endavant amb les negociacions.

Les conselleries que el PSIB ha ofert a MÉS són les de Medi Ambient i Serveis Socials, a més d'un dels càrrecs unipersonals disponibles: la presidència del Parlament o el senador autonòmic. Amb 148 vots en contra i 8 abstencions, l'assemblea ecosobiranista ha refrendat la negativa inicial de l'equip negociador, que sempre ha defensat que el nombre de conselleries no s'havia de determinar en proporció als diputats sinó mitjançant criteris polítics.

La coordinadora de MÉS, Bel Busquets, ha indicat que es farà arribar aquesta resposta als socialistes i ha subratllat que el partit està "obert a futures propostes". L'assemblea ha durat més de tres hores, des de les 19.00 a les 22.00 hores, i ha comptat amb la participació de més de 250 persones.

Josep Ferrà, Guillem Balboa, Bel Busquets, Joana Aina Campomar, Miquel Ensenyat i Miquel Gallardo durant l'assemblea.

En cas de no assolir cap acord de govern abans d'aquest dijous, Busquets ha indicat que s'haurà de decidir, com a mínim, el càrrec de president del Parlament, ja que aquesta és la data de constitució de la Cambra. La coordinadora de MÉS ha destacat que "és del tot necessari arribar a acords" i ha recordat que hi ha 15 dies de marge després de la constitució del Parlament.

Les negociacions per un nou pacte d'esquerres al Govern es varen trencar aquest dilluns, tant per part de MÉS com de Podem, després que el PSIB oferís a cadascuna de les formacions dues conselleries.

Des de llavors, les executives dels ecosobiranistes i del partit morat s'han refermat en la negativa a la proposta socialista. Aquesta resposta ha rebut el suport directe de la militància en el cas dels ecosobiranistes, la qual ja va reclamar una línia dura de negociació a l'assemblea del passat 1 de juny.

stats