Política 11/10/2019

Mesquida assegura que no hi haurà vet al PSOE si compleix el decàleg que proposa Cs

La formació presenta la llistes al Congrés i al Senat amb molts de canvis respecte de les de les eleccions d'abril

Ara Balears
1 min
Els candidats de Cs, durant la presentació d'aquest divendres

PalmaEl cap de la llista de les Balears de Ciutadans al Congrés, Joan Mesquida, ha assegurat que el seu partit no plantejarà cap vet al PSOE si es compromet a complir els deu punts que la formació liderada per Albert Rivera ha posat com a condició per desbloquejar la situació política si cap partit no obté la majoria suficient per governar.

El partit ha presentat les llistes, que presenten moltes novetats respecte de les presentades a l'abril. Mesquida repeteix com a cap de llista, però en el número dos s'hi situa Patricia Guasp, en substitució de Fernando Navarro. Els següents són Rosalia Moreno, Blanca López, Miquel Busquets, Carmen Rosario, Juan Canals i Ignacio Gómez. D'aquests vuit, només dos eren a la candidatura anterior. La del Senat per Mallorca l'encapçala Beatriz Medina, que substitueix Pedro Luis Ribas.

Mesquida ha assenyalat que aquestes eleccions es convoquen perquè "Sánchez ha considerat que els ciutadans l'havien votat poc", però no ha volgut parlar de possibles coalicions després dels comicis. "No importa qui ho farà, sinó quines mesures es duran a terme". Segons el representant de Cs, en aquests moments hi ha iniciatives polítiques que són urgents i que no permeten "esperar ni un minut més".

Ciutadans considera que no s'ha d'afavorir un govern de Pedro Sánchez "perquè és dolent per a Espanya", però ha reconegut que si es compromet a posar en marxa determinades mesures, com abaixar alguns impostos i impulsar la natalitat, "no s'impedirà que formi govern".

stats