Política 09/02/2018

El Govern durà el decret de català a la sanitat a la Mesa Sectorial de Sanitat i toparà amb l'oposició del Simebal

L'Executiu ha elaborat un nou esborrany en què rebaixa l'exigència al nivell B1 i dona dos anys de marge als professionals per aprendre la llengua

Jaume Ribas
1 min
El Govern vol aprovar el decret del català a la sanitat en dos mesos

PalmaLa Mesa Sectorial del Servei de Salut es reunirà aquest divendres a les 12 h. Aquest òrgan reuneix els representants sindicals i el Govern del Pacte i serà l'encarregat de donar previsiblement la llum verda al decret de català a la sanitat, tot i que algunes forces sindicals encara no hi han resolt el seu posicionament. El sindicat mèdic Simebal es continua oposant al redactat dels partits d'esquerres, tot i que el nou esborrany de decret aconseguirà més suport dels treballadors que l'anterior.

Amb el vot a favor dels representants de l'Administració i d'algunes de les forces sindicals representades a la mesa, com ara UGT i Satse, el decret obtindrà el vistiplau del sector i el Govern convocarà oposicions per cobrir 4.000 places a l'IB-Salut.

L'anterior esborrany de decret ja fou aprovat a la mesa sectorial, encara que els sindicats s'hi mostraren majoritàriament en contra. Per això, PSIB i MÉS han negociat un nou decret que pogués aconseguir més suport dels sindicats i que, finalment, s'hauria d'aprovar avui.

stats