Política 15/07/2014

La mesa del Parlament accepta la renúncia d'Oriol Pujol a l'escó de diputat

El secretari general sortint de CDC ha estat diputat durant tres legislatures i l'actual, en què va presidir el grup de CiU fins a l'abril

Acn
1 min

BarcelonaLa Mesa del Parlament ha acceptat aquest matí la renúncia a l'escó que Oriol Pujolar va presentar ahir a la tarda al registre de la cambra catalana. Pujol ha estat diputat en la VII, VIII, IX legislatures i l'actual, en què va presidir el grup de CiU fins a l'abril de l'any passat, quan va renunciar al càrrec arran de la imputació en el cas ITV. També va ser president del grup la legislatura passada i portaveu la VIII. En aquesta ha estat membre titular de les comissions d'afers institucionals, de territori i sostenibilitat, i d'acció exterior, Unió Europea i cooperació. L'escó que deixa Pujol el podrà ocupar pròximament Assumpció Laïlla.

Per poder ocupar l'escó, Laïlla ha de presentar al registre la credencial expedida per la Junta Electoral Central, l'escrit de jurament o promesa de respectar la Constitució espanyola i l'estatut, i les declaracions de béns i activitats. Laïlla, membre d'UDC, va concórrer a les eleccions a la llista de CiU per Barcelona, al lloc número 35. Ja va ser diputada a les legislatures VIII i IX.

stats