Parlament
Política 02/02/2024

MÉS reclama no donar ni temps ni espai a Vox per "reconfigurar-se" al Parlament

El portaveu de la formació, Lluís Apesteguia, ha instat a aprofitar la situació "per minar l'extrema dreta"

ARA Balears
2 min
El portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia

PalmaEl portaveu del grup parlamentari MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha demanat aquest divendres "no donar ni temps, ni espai, ni recursos a Vox per reconfigurar-se", després de la crisi que va començar aquest dilluns al Parlament i després que aquest divendres s'hagi suspès una reunió de la Mesa. Així, després de la cancel·lació de la Mesa i de la Junta de Portaveus previstes per a aquesta jornada per fixar data de debat per a la proposta de MÉS, que planteja canviar el reglament del Parlament i que els diputats que siguin expulsats del partit deixin de tenir grup parlamentari, Apesteguia ha instat a aprofitar la situació "per minar l'extrema dreta".

Segons ha recollit Efe, Apesteguia considera "una vergonya" que s'hagi desconvocat la Mesa que "havia de donar dignitat al Parlament". El portaveu ecosobiranista ha remarcat que Le Senne, que "inevitablement" deixarà de ser president del Parlament "en hores o dies", quan els jurídics de la Cambra emetin un informe al respecte, "haurà d'explicar per què ha ajornat la Mesa i, si li ho han ordenat des de Madrid, perquè és una titella en mans d'unes persones que no ocupen cap escó en aquest Parlament". En aquesta línia, Apesteguia ha defensat que la modificació del reglament que ha proposat el seu grup s'ha de fer per urgència perquè "no hi ha regles del joc per a trànsfugues".

"En un moment d'implosió de l'extrema dreta no ens podem permetre perdre'ns en subterfugis reglamentaris, hem d'atacar l'extrema dreta i la seva capacitat d'influència", ha insistit, i ha afegit que, entre els que han abandonat el grup, els que han estat expulsats i els trànsfugues "que ara tenen segrestat el grup", el que es mereixen és "quedar sense grup parlamentari". "Això és el que perseguim", ha puntualitzat.

Així mateix, el portaveu ha assenyalat que considera responsable de la crisi institucional "la desapareguda Marga Prohens, que, en una de les crisis més grans de les Balears, no hi és per donar tranquil·litat a la ciutadania". "És inacceptable que Prohens no estigui compareixent i que hagi donat a entendre que a canvi de mantenir la tranquil·litat donaria la presidència del Parlament a una trànsfuga".

stats