Política 08/05/2021

MÉS reclama a l'Estat que assumeixi la seva responsabilitat per finançar el manteniment de les escoletes municipals

El partit ecosobiranista recalca que el problema "no és la creació de noves places, sinó conservar-les"

ARA Balears
2 min
Els batles i regidors de MÉS per Mallorca durant la reunió d'aquest dissabte a Llubí.

PalmaEls batles i regidors de MÉS per Mallorca han reclamat aquest dissabte al govern espanyol que compleixi amb les obligacions fixades per la llei i es faci càrrec del manteniment de les places d'Educació Infantil. Així ho han posat de manifest durant una trobada a Llubí en la qual han destacat l'esforç fet des de l'any 2015 pels ajuntaments, el Consell i el Govern a fi d'ampliar la xarxa d'escoletes municipals. El problema, però, assenyala MÉS, "no és la creació de noves places, sinó conservar-les".

Segons ha informat la formació ecosobiranista en un comunicat, els batles i regidors han coincidit que el manteniment de les places creades suposa una càrrega econòmica que en molts casos resulta inassumible per a molts consistoris. "És una situació que no té el suport del govern estatal, tot i que la llei educativa inclou el compromís de l'executiu de Pedro Sánchez de col·laborar amb la resta d'administracions públiques per facilitar el sosteniment de places", subratlla MÉS.

En aquest sentit, la batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, ha recordat que "tots estam d'acord que el primer cicle d'Educació Infantil és una etapa educativa i que, en el cas de Mallorca, els ajuntaments n'han assumit la gestió com si fos una competència pròpia, malgrat que no ho és". Per part seva, la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha exigit a l'Estat que compleixi amb la seva llei i "posi finançament a disposició dels ajuntaments, per tal que aquests puguin donar resposta a les necessitats de la comunitat educativa de cada un dels municipis".

Tot i això, segons el diputat Joan Mas, responsable de la sectorial territorial de MÉS, "si el govern espanyol compleix el que marca la seva pròpia llei, consolidarem tant la xarxa pública com la complementària de centres 0-3, tot fent possible la reivindicació que la majoria de places 0-3 siguin educatives".

stats