Societat 05/03/2021

L'Ajuntament de Palma crearà 214 places d'escoleta els pròxims tres anys

El municipi passarà de tenir 11 centres a 15, i els nous espais s'ubicaran als barris de Pere Garau, el Terreno, Son Gibert i l'Eixample

1 min
Una escoleta de Palma.

L'Ajuntament de Palma crearà  214 places d'escoleta de 0-3 anys entre enguany i el 2024, un augment de l'oferta del 20%, perquè es passarà de 1.053 a 1.267 places. Cort passarà de tenir 11 centres a 15; un increment que el batle, José Hila, ha considerat "realista" i assumible pel Consistori aquesta legislatura.

El Departament d'Educació ha distribuït "equitativament" els futurs espais en diverses barriades de Ciutat. De les quatre escoletes, la més gran s'ubicarà a Son Gibert i serà de nova construcció, amb 103 places. Les altres tres tindran 37 places i estaran al carrer Reina Maria Cristina, a l'Eixample; al Terreno, on encara cal definir la ubicació; i a Pere Garau, on segurament Cort llogarà un espai.

La inversió prevista per pagar les inversions supera els 3 milions d'euros i el finançament es farà a través de la convocatòria d'ajuts per a la creació i consolidació de places públiques de primer cicle d'Educació Infantil que ha convocat el Govern i que preveu un finançament de 9.000 euros per plaça. Una part també es pagarà amb fons de capitalitat.

"L'objectiu és minvar la llista d'espera per aconseguir una plaça", ha explicat el regidor d'Educació, Llorenç Carrió, que ha recordat que el nombre anual d'infants que no aconsegueixen plaça és de 250.

stats