Política 18/01/2023

MÉS reclama eliminar les places turístiques de la borsa coincidint amb l'inici de Fitur

"Els partits que no plantegin al seu programa electoral mesures per tal que l'activitat turística decreixi, que no comptin amb MÉS per Mallorca", ha afirmat Alzamora

1 min
Massificació turística a Mallorca.

PalmaSi el dia que s'iniciava la fira turística World Travel Market (WTM) de Londres, una de les més importants del món, MÉS per Mallorca va reclamar posar fi a la promoció turística, amb la posada en marxa de Fitur a Madrid, la més rellevant a escala estatal, el partit ha anunciat que vol eliminar totes les places turístiques existents a la borsa.

En una nota de premsa, la formació ha apuntat que aquesta iniciativa formarà part del seu programa electoral per a les eleccions del 28 de maig. "Els partits que no plantegin al seu programa electoral mesures per tal que l'activitat turística decreixi, que no comptin amb MÉS per Mallorca", ha assenyalat el secretari general del partit i candidat a presidir el Consell, Jaume Alzamora.

A més, han reiterat la seva oposició a la promoció turística, reclamant que es posi fi a les partides destinades a aquest sentit, que principalment serveixen per organitzar fires turístiques o llogar els espais, entre altres qüestions. Cal recordar que MÉS, en el marc dels pressupostos autonòmics, va plantejar una esmena perquè els 1,8 milions d'euros previstos per a la promoció turística anassin a millorar l'Atenció Primària, tot i que finalment la van acabar retirant.

La borsa de places

La llei turística marca que els consells insulars hauran de renegociar els Plans d'Intervenció en l'Àmbit Turístic (PIAT) –llevat de Menorca, que es regeix pel Pla Territorial Insular (PTI)– per reduir el nombre de places existents a les borses. Des del moment que va entrar en vigència la moratòria de places el mes de febrer, queden 4.840 places a la borsa hotelera i 3.646 a la d'habitatges. Així, MÉS reclama que s'eliminin totalment aquestes 8.486 places.

stats