Política 19/09/2019

MÉS es vol tornar a presentar a les eleccions generals en coalició

Els ecosobiranistes han convocat una assemblea general dilluns que ve per proposar a la militància la mateixa fórmula que el 28-A

Ara Balears
1 min
MÉS es vol tornar a presentar a les eleccions generals en coalició

PalmaL'executiva de MÉS per Mallorca ha convocat una assemblea general dilluns que ve, dia 23, per "parlar de les eleccions estatals" i proposar a la militància concórrer als comicis "amb la mateixa fórmula que a les passades eleccions estatals, amb els companys d'Esquerra, MÉS per Menorca i Ara Eivissa". Els ecosobiranistes varen formar l'abril passat la coalició Veus Progressistes, la qual es va presentar amb Guillem Balboa com a cap de llista.

Els ecosobiranistes han lamentat "la incapacitat de les forces polítiques progressistes amb representació a Madrid d'arribar a una entesa" i han subratllat que la repetició electoral és una "molt mala notícia" per a les Balears, sobretot en "els moments previs a la negociació d'un nou sistema de finançament" i amb "el desplegament del REB" encara pendent.

"Unes noves eleccions no fan més que allunyar la resolució d'aspectes vitals per al futur d'aquesta terra", ha assenyalat MÉS aquest dijous mitjançant un comunicat, on també es recorda que, amb la convocatòria electoral, "serà el tercer any que s'aplicaran els comptes aprovats pel ministre del PP Cristóbal Montoro".

Segons MÉS, "marginar els vots sobiranistes ens ha conduït fins aquí, perquè a Madrid han actuat més en clau interna que no pensant en les necessitats dels ciutadans". "El PSOE, gran valedor del bipartidisme, ha demostrat que ni sap ni vol assumir la nova realitat", afegeix el partit sobiranista amb referència a la incapacitat "d'arribar a acords amb altres forces".

MÉS també ha anunciat que farà una campanya electoral "amb el mínim cost possible com a denúncia d'unes eleccions fruit de la irresponsabilitat dels líders estatals que ni la ciutadania ni nosaltres desitjàvem".

stats