Política 06/04/2019

MÉS per Palma proposa repoblar el centre de la ciutat amb ajudes a joves per lloguer

Antoni Noguera, l’arquitecta i urbanista Maria Gómez i Guillem Balboa han fet una trobada amb joves per parlar de polítiques d’habitatge

Ara Balears
2 min
Imatge de l'acte d'aquest dissabte

PalmaEl batle de Palma i candidat a la batlia per MÉS per Palma a les pròximes eleccions municipals, Antoni Noguera, l’arquitecta i urbanista Maria Gómez i el cap de llista de Veus Progressistes al Congrés dels Diputats, Guillem Balboa, han fet aquest dissabte una trobada amb joves per parlar sobre propostes i reptes en matèria d’habitatge jove.

“El dret a l’habitatge és una de les nostres màximes prioritats, especialment en el cas de l’habitatge jove”, ha explicat Noguera. “Per això, a l’Ajuntament de Palma hem de treballar intensament per implementar una política d’habitatge que no solament doni resposta a la situació d’emergència habitacional viscuda els darrers anys, sinó que sigui preventiva i al mateix temps innovadora, per tal d’afrontar el futur del dret a l’habitatge a la ciutat”, ha continuat el número 1 de MÉS per Palma.

“Necessitam tenir les eines necessàries per assegurar el dret a l’habitatge per als residents a la nostra ciutat”, ha reclamat Noguera. “No hi ha res més trist per a un batle que veure que els i les joves de la seva ciutat no poden emancipar-se i viure-hi”, ha lamentat.

De la seva banda, el candidat al Congrés dels Diputats de Veus Progressistes, Guillem Balboa, ha assegurat que "hem de fer més passes per aconseguir posar fi a l'increment del preu al lloguer. Per això necessitam la modificació de la Llei d’arrendaments urbans, perquè, d’una vegada per totes, els ajuntaments puguin regular el preu del lloguer i limitar-lo per donar una solució a la dificultat d’accés a l’habitatge”.

Balboa ha afegit que “és l’hora de les decisions valentes, de posar fre a l’especulació i la comercialització d’habitatges només amb la finalitat d’enriquir-se. És l’hora que compleixin la seva funció residencial".

Així mateix, Antoni Noguera, s’ha compromès a limitar el preu del lloguer “a les barriades especialment connectades amb l’especulació, com el centre i els nuclis històrics” i ha afegit que “una vegada feta la modificació de la LAU, serà quan l’Ajuntament de Palma podrà repoblar el centre amb ajudes per als joves”.

Noguera també ha explicat que MÉS per Palma vol crear una “borsa de bons llogaters”. “L’objectiu de la borsa contribuirà a la desestigmatització dels i les joves a l’hora d’accedir a un habitatge. Aquesta borsa serà requisit per a l’obtenció d’ajudes per part del o de la llogatera o per optar a la reducció de l’IBI per part de la propietat”, ha explicat l’actual batle de Palma.

Finalment, Noguera ha explicat que els ecosobiranistes treballaran també “perquè a les promocions d’habitatge públic que es desenvolupin a Palma hi hagi una reserva d’habitatge destinat a la joventut”.

stats