Política 11/12/2018

Podem obre una crisi al Consell de Menorca per la reforma de la carretera general

Podem s'ha desmarcat de la resta de les formacions d'esquerres expressant la seva intenció de no demolir el pont de l'Argentina i deixant a l'aire el desenllaç a Rafal Rubí

Ivan Martín
1 min
La reforma de la carretera general torna a centrar el debat polític a pocs mesos vista de les pròximes eleccions.

MaóMÉS per Menorca lamenta l'abandonament "sobtat i unilateral" de Podem en els Acords de Govern del Consell Insular de Menorca referent a les polítiques de carreteres, signats l'any 2015 entre el PSOE, MÉS i Podem. Podem s'ha desmarcat de la resta de les formacions d'esquerres expressant la seva intenció de no demolir el pont de l'Argentina i deixant a l'aire el desenllaç en l'altre punt polèmic de la xarxa viària menorquina, el situat a Rafal Rubí. MÉS per Menorca recorda que un dels punts de l'acord de govern instava tots els partits a eliminar les rotondes innecessàries, en la mesura que ho permetés la llei.

Els sobiranistes asseguren que no s'ha produït cap canvi que justifiqui la decisió de Podem d'abandonar el consens, i no entenen el nou posicionament de la formació morada. A més, MÉS per Menorca detalla que la política viària de l'actual equip de govern del Consell Insular ha permès eliminar del projecte l'enllaç a doble nivell davant l'entrada de Biniali, s'han reduït l'impacte i les dimensions de la rotonda d'entrada a Alaior i s'han eliminat fins a tres viaductes del tram entre Ferreries i Ciutadella.

Per tot plegat, MÉS per Menorca afirma que "no donam res per perdut" i que el Departament de Mobilitat del Consell continua treballant per executar solucions alternatives a l'Argentina i Rafal Rubí. La proposta definitiva sobre la carretera es tancarà abans de final d'any i comptarà amb totes les garanties jurídiques i els informes favorables.

stats