Política 03/07/2019

MÉS per Menorca cedeix i facilita l'acord de govern per investir Susana Mora presidenta

El PSOE, Unides Podem i MÉS per Menorca reeditaran l'acord del 2015

Ivan Martín
2 min
Susana Mora serà la presidenta del Consell de Menorca els pròxims quatre anys.

MaóL'acord de govern del Consell de Menorca podria anunciar-se aquest dimecres, segons ha reconegut el membre del comitè negociador del PSOE, Damià Borràs. Malgrat admetre que "encara falten petits detalls per tancar-lo del tot, creim que la reunió de demà serà la darrera per finalitzar les converses, i, per tant, assolir l'objectiu que ens havíem fixat, un govern fort, d'esquerres i progressista per a l'illa". D'aquesta manera, el PSOE, Unides Podem i MÉS per Menorca reeditaran l'acord del 2015 i continuaran quatre anys més desenvolupant les seves polítiques.

A la reunió d'ahir, MÉS per Menorca va renunciar a compartir la presidència, deixant via lliure a Susana Mora com a màxima exponent de la institució. Tot i això, Damià Borràs considera "no és una qüestió de cadires o quotes de poder, simplement cal traduir en capacitat d'acció i presència política el que els ciutadans van votar el 26-M". El socialista deixa clar que els objectius del nou Consell de Menorca són fer un organigrama "sòlid i cohesionat", així com donar resposta a les dificultats existents. Borràs entén que "els programes electorals dels tres partits tenen molts de punts en comú, i estam acostumats a governar plegats, especialment amb MÉS per Menorca".

Amb vista a la reunió de demà horabaixa, que es farà a Maó, Damià Borràs assegura que "pot tancar-se el document final". El debat d'investidura serà dissabte a les 19 h a la seu del Consell de Menorca. La socialista Susana Mora liderarà l'administració gràcies als quatre consellers del seu partit, els tres de MÉS per Menorca i la consellera d'Unides Podem. El govern tindrà un total de vuit consellers, que hauran d'afrontar els principals reptes de futur, l'aposta per la implantació d'energies renovables, la preservació de la Reserva de la Biosfera, la desestacionalització del turisme, la modificació del Pla Territorial Insular i la finalització de les obres a la carretera general.

stats