Política 18/01/2023

Més per Menorca manté a la llei Reserva de Biosfera la possibilitat de limitar l'accés de vehicles a l'estiu

El PSOE no està per la feina perquè considera que la massificació és puntual

Iván Martín
1 min
Panoràmica de Menorca amb la badia de Fornells al fons.

MAÓMés per Menorca ha celebrat el fet de poder mantenir en el text definitiu de la llei Reserva de Biosfera la possibilitat de restringir l'accés de vehicles de motor durant els mesos d'estiu, amb el model de Formentera damunt la taula i amb l'objectiu de reduir la massificació. Una massificació que per al PSOE Menorca és una "sensació" i que només es dona, tal com va admetre la mateixa presidenta del Consell, Susana Mora, en "moments puntuals". Des de les files socialistes no són partidaris d'executar aquesta mesura l'estiu de 2023 i entenen que la hipotètica regulació de vehicles hauria de venir acompanyada d'un estudi.

En qualsevol cas, la formació econacionalista assegura que el redactat de la llei compleix amb els propòsits polítics i quedarà "essencialment" com es va aprovar en el ple del passat mes d'abril en el Consell de Menorca. Els sobiranistes expliquen que durant la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament s'han introduït uns canvis "pactats entre Més i els partits del Govern". En aquest sentit, la llei dotarà Menorca amb 5 milions d'euros, dels quals un 75% aniran a càrrec del Govern i un 25% serà assumit per la màxima institució a l'illa.

Ara només falta que el Parlament aprovi definitivament la llei. El conseller insular de Medi Ambient, Josep Juaneda, ha destacat la importància de la normativa: "Permetrà decidir qüestions com l'entrada de vehicles o la gestió de l'aigua, alhora que farà possible enfortir els diferents sectors per impulsar una nova economia". Per la seva banda, el diputat Josep Castells ha recordat que la llei ha tirat endavant malgrat "l'informe de l'advocacia de la comunitat autònoma, molt polèmic, que deia que aquesta era inviable".

stats