Política 14/11/2018

MÉS per Menorca demana que les OSP obliguin les companyies a oferir alternatives per retards i cancel·lacions

Martí també demana "prioritat" per a aquells usuaris que s'hagin vist afectats per aquestes circumstàncies i que utilitzin l'avió per desplaçar-se a Palma per motius mèdics

Ivan Martín
2 min
Nel Martí proposa que les bases que regulen les OSP's ofereixin alternatives després de l'augment d'incidents en vols a les últimes setmanes.

MaóEl diputat de MÉS per Menorca, Nel Martí assegura que les bases que regulen les Obligacions de Servei Públic (OPS) haurien d'incloure el compromís de les companyies aèries d'establir un "pla B", per garantir una alternativa a aquells ciutadans que pateixin importants retards i cancel·lacions del seu vol. A més, Martí també demana "prioritat" per a aquells usuaris que s'hagin vist afectats per aquestes circumstàncies i que utilitzin l'avió per desplaçar-se a Palma per motius mèdics.

Els retards i les cancel·lacions de vols són una constant a Menorca. Aquest tipus de situacions s'han agreujat en les darreres setmanes. Les freqüències que més incidències pateixen són les que connecten l'illa amb Madrid, Barcelona i Palma. Nel Martí recorda que el transport aeri és "el principal mitjà que empren els menorquins i l'Estat hauria de garantir el servei públic que representa per a nosaltres aquest transport". El diputat de MÉS per Menorca denuncia "falta d'alternatives" i recorda la realitat del dia a dia, "els malalts es queixen perquè no tenen places per passar consulta amb el metge, retards injustificats i cancel·lacions sense una resposta àgil de les companyies". Per tot plegat, el dirigent de la formació menorquinista creu que les institucions públiques "han de jugar un paper molt fort en la defensa dels drets dels usuaris".

Finalment, Nel Martí afirma que el sistema de connectivitat aèria de Menorca és "precari" i llança un missatge a les companyies i les administracions, "si cancel·lar un vol sense tenir un pla B es veu normal, tenim un greu problema". El diputat de MÉS ha comparat la problemàtica aèria amb els últims esdeveniments viscuts amb l'apagada elèctrica, "com s'ha vist recentment, a vegades fins que succeeix alguna cosa greu no salta l'alarma. Ara els menorquins han dit prou".

stats