Política 13/03/2019

MÉS per Menorca acusa el PSOE i Podem de perjudicar a l'illa en el cas Cesgarden

Els menorquinistes recorden que el decret de llei que ha presentat l'Executiu autonòmic només té en compte el pagament de les sentències per a la protecció del territori a Mallorca i Eivissa

Ivan Martín
1 min
L'actual conseller balear d'Energia, Territori i Mobilitat, Marc Pons era el president del Consell de Menorca en el moment de la sentència condemnatòria.

MaóMÉS per Menorca ha lamentat el vot contrari del PSOE i Podem a una esmena que tenia per objectiu que el Govern balear es fes càrrec dels 14 milions d'euros en indemnitzacions que deu el Consell de Menorca a la promotora Cesgarden. Tot i els vots favorables de Montse Seijas, El Pi i Ciutadans, la negativa del PSOE i Podem i l'abstenció del Partit Popular han impossibilitat la viabilitat de la iniciativa de la formació menorquinista.

Per a MÉS per Menorca, aquesta era una col·laboració de justícia, perquè el decret de llei que ha presentat l'Executiu autonòmic només té en compte el pagament de les sentències per a la protecció del territori a Mallorca i Eivissa. El diputat autonòmic de MÉS per Menorca Nel Martí ha lamentat el sentit del vot del PP, ja que "la proposta era exactament la mateixa que en altres ocasions ha presentat aquest partit", i sobre la negativa del PSOE i Podem, que "ha perjudicat els interessos de Menorca".

En qualsevol cas, Martí ha afirmat que el Govern balear castiga "qui ho va fer bé protegint el territori i exercint les competències d'ordenació dels consells", i ha recordat que MÉS per Menorca tornarà a presentar la proposta en comissió, on es tornaran a debatre les esmenes, per intentar canviar el posicionament de la resta de formacions polítiques. El diputat menorquí ha demanat una "rectificació". Cal recordar que més d'un 70% del deute del Consell de Menorca correspon al pagament d'aquesta sentència, que el Tribunal Superior de Justícia de Balears va dictaminar en 28,8 milions d'euros.

stats