Política 23/05/2023

MÉS per Mallorca vol eliminar el copagament per als usuaris dels centres de dia

La formació ecosobiranista també aposta per garantir un servei de teleassistència domiciliària personalitzada a totes les persones majors de 75 anys que ho desitgin

ARA Balears
1 min
Fina Santiago i Lluís Apesteguia, durant la presentació de la mesura proposada per MÉS.

PalmaEl candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, acompanyat de la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha anunciat aquest dimarts que la formació ecosobiranista eliminarà el copagament per als usuaris dels centres de dia. També han assenyalat que totes les persones majors de 75 anys que així ho vulguin tindran a la seva llar el servei de teleassistència domiciliària personalitzada.

En aquest sentit, Apesteguia ha exposat que "si avui les Illes Balears som capdavanteres en polítiques de serveis socials és perquè MÉS és a les institucions. S'ha passat d'uns serveis socials purament assistencials a considerar-los un dret de la ciutadana, al mateix nivell que l'educació o la sanitat".

MÉS també proposa acabar i posar en marxa els centres dia que ara mateix estan en projecció. L'objectiu és que tot municipi tingui, almanco, un recurs d'aquest tipus, i que les poblacions més grans en tinguin els necessaris per atendre totes les persones grans en situació de dependència. Segons Apesteguia, "es tracta de recursos cada vegada més sol·licitats que permeten a la gent mantenir-se a ca seva i, al mateix temps, rebre una atenció professional al centre de dia durant vuit hores, cosa que facilita la conciliació de la vida familiar i laboral".

stats