Política 25/05/2021

MÉS per Mallorca es reuneix amb Adelante Andalucía al Senat

La trobada ha servit per "teixir relacions des de la sobirania de cada país, entre Mallorca i Andalusia, en clau ecologista, feminista i d'esquerres"

ARA Balears
2 min
Trobada entre representants de MÉS i d'Adelante Andalucía.

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, i el senador Vicenç Vidal, s'han trobat al Senat, a Madrid, amb Teresa Rodríguez, portaveu d'Adelante Andalucía, en una reunió bilateral per "teixir relacions des de la sobirania de cada país, entre Mallorca i Andalusia, en clau ecologista, feminista i d'esquerres", segons ha informat la formació ecosobiranista.

Segons ha destacat Noguera, "MÉS explora la relació amb altres organitzacions dels pobles de l'Estat que treballen des de la perspectiva de l'ecologisme polític". En aquest sentit, ha recalcat que "l'andalusisme verd, feminista i d'esquerres que representa el projecte d'Adelante Andalucía, separat del centralisme de Podem i IU, és una gran notícia per a tots aquells que aspiram a més sobirania i més justícia social".

Per la seva part, Teresa Rodríguez ha afirmat que "la relació de l'andalusisme amb forces com MÉS per Mallorca és essencial per generar vincles horitzontals des de la sobirania de cadascú". La portaveu d'Adelante Andalucía té clar que vol presentar-se a les eleccions autonòmiques i a les generals i desitja "obtenir veus nítidament sobiranistes andaluses que puguin trobar-se amb altres forces aliades, entre elles, l'ecosobiranisme mallorquí".

Amb tot i això, Vicenç Vidal ha recordat que MÉS manté "uns excel·lents vincles amb el nou i emergent andalusisme que representa Teresa Rodríguez", via la senadora Pilar González, amb qui comparteix grup, així com amb "tots els agents polítics que estan per una política verda i feminista arreu dels pobles de l'Estat".

El partit ecosobiranista ha explicat que Rodríguez ha aprofitat la trobada per demanar a Vidal i a Noguera "assessorament futur per poder traslladar a Andalusia propostes valentes i rupturistes com la Llei de residus o la Llei de canvi climàtic, que les Illes ja han impulsat".

stats