Política 24/06/2022

MÉS per Mallorca proposa que el transport escolar sigui gratuït a les etapes educatives no obligatòries

"Entram en una nova etapa i els governs d'esquerres hem de recuperar l'aposta principal per l'educació", ha declarat el coordinador ecosobiranista, Lluís Apesteguia

ARA Balears
2 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, i el diputat ecosobiranista, Joan Mas

PalmaMÉS per Mallorca ha anunciat aquest divendres la seva intenció d'impulsar la gratuïtat del transport escolar a les etapes no obligatòries, concretament de Batxillerat i Formació Professional, amb vista a la legislatura vinent. La formació ecosobiranista també ha expressat la seva aposta per l'assumpció i la implicació per part del Govern respecte de les competències de l'educació 0-3, que ara mateix recauen sobre els ajuntaments, sense competències en matèria d'educació.

En una roda de premsa, el coordinador de la formació, Lluís Apesteguia, i el diputat Joan Mas també han reclamat a l'Executiu autonòmic que continuï impulsant mesures amb l'objectiu de rebaixar la ràtio d'alumnes per orientador. En aquest sentit, han recordat en una nota de premsa que la Unesco recomana un orientador escolar per cada 250 alumnes i un dels propòsits dels Acords de Bellver és arribar a aquesta xifra.

Apesteguia ha manifestat la voluntat de continuar treballant en l'aposta del Govern, durant aquesta legislatura, i també durant l'anterior, de posar "els serveis públics al capdavant de les prioritats de la societat". "L'educació és una de les principals fites perquè si no tenim una educació potent no tenim futur", ha afirmat. El coordinador de MÉS per Mallorca ha assegurat que des de la seva formació són conscients que la realitat educativa durant els darrers dos anys s'ha hagut d'adaptar a les circumstàncies actuals. "Però ara entram en una nova etapa i els governs d'esquerres hem de recuperar l'aposta principal, valenta i decidida per l'educació", ha afegit.

Per la seva banda, Joan Mas ha expressat el seu agraïment i suport amb vista al pròxim curs, en què s'haurà d'afrontar la implantació de la LOMLOE i la Llei d'educació de les Illes, després de dos cursos marcats per la pandèmia, amb tota la comunitat educativa "treballant de valent per garantir una educació pública de qualitat i en català".

D'altra banda, MÉS per Mallorca ha proposat una bateria de propostes concretes per "continuar millorant l'educació". En aquest sentit, reclamen la contractació dels docents necessaris per reduir la càrrega lectiva de docència directa, i "així poder dedicar més hores de coordinació a la implementació dels nous currículums", o el fet que es resolguin "definitivament" els contractes dels interins els períodes no lectius i que s'afronti la carrera professional dels docents amb el compromís d'un calendari.

stats