Política 05/12/2019

MÉS per Mallorca inclou l'agenda balear a les negociacions per a la investidura de Sánchez

Esquerra Republicana es compromet amb el partit ecosobiranista a presentar tres acords bàsics per defensar els interessos de les Illes

Ara Balears
2 min
Reunió entre representants de MÉS i Esquerra Republicana

PalmaEl coordinador de MÉS, Antoni Noguera, ha tancat aquest dijous un principi d'acord amb Esquerra Republicana que permetrà traslladar i impulsar al Congrés dels Diputats les reivindicacions històriques de les Illes. De fet, la idea és condicionar la investidura de Pedro Sánchez amb compromisos concrets. Així ho han acordat durant un encontre bilateral a Palma, en el qual han participat delegacions de les dues formacions.

La trobada ha acabat amb un compromís per part d'Esquerra Republicana d'incloure tres punts de partida que per MÉS són irrenunciables: la revisió del model de finançament (incloent-hi el desenvolupament del REB, especialment la part fiscal), el conveni de mobilitat sostenible que permeti implantar el tren de Llevant i el tramvia de Palma, a més del conveni per finançar infraestructures de depuració i abastiment d'aigua.

Segons el coordinador de MÉS, aquest acord "és una oportunitat perquè els temes territorials, en plural, siguin a l'agenda política. Volem que les demandes de les Balears tinguin un pes específic en aquesta agenda territorial que no pot esperar més. Obrim una nova via per continuar defensant els drets dels illencs. No volem ser ciutadans de segona, sinó ser tractats en igualtat d'oportunitats".

Noguera ha exposat que "la nova realitat del Congrés, més plural i divers que mai amb representació de formacions sobiranistes i d'esquerres, ha de ser aprofitada per posar fi a greuges històrics. Des de MÉS establirem les aliances i els acords que siguin necessaris per fer-nos escoltar".

El coordinador ecosobiranista ha recordat també que "cap diputat balear no ha destacat mai en la seva defensa dels interessos illencs. És hora que això canviï. De moment, el senador de MÉS, Vicenç Vidal, ja ha demostrat que això no té per què ser així. La seva feina ha de servir per demostrar que MÉS també fa falta al Congrés".

Amb tot, les dues formacions han coincidit en la necessitat de formalitzar una mesa de diàleg amb el govern estatal per trobar una solució a Catalunya. Segons Noguera, "és imprescindible recuperar el diàleg. És la primera passa. Després ja introduirem l'agenda balear al Congrés".

stats