Política 09/07/2022

MÉS per Mallorca aposta per limitar els vols a l'aeroport de Palma

"L'Estat i Aena boicotegen polítiques turístiques del Govern i el Consell", sostenen els ecosobiranistes

ARA Balears
2 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, i el secretari general de la formació, Jaume Alzamora

PalmaMÉS per Mallorca ha reiterat aquest dissabte la seva aposta per limitar el nombre de vols a l'aeroport de Son Sant Joan, de Palma, i ha criticat que "l'Estat i Aena boicotegen les polítiques turístiques del Govern i el Consell", perquè "no es poden plantejar mesures de decreixement mentre qui gestiona la porta d'entrada i sortida de l'illa planteja créixer en vols i passatgers". La proposta sorgeix després de conèixer les previsions d'Aena i del Ministeri de Foment d'augmentar un 55% el nombre de passatgers anual de l’aeroport de Palma entre el 2022 i el 2026.

Segons han informat el secretari general dels ecosobiranistes i candidat al Consell de Mallorca, Jaume Alzamora, en roda de premsa, "durant el juliol i l'agost estan previstes 30.000 operacions mensuals, és a dir, unes 1.000 de diàries". A més, ha continuat dient que "a l'agost es preveu un rècord històric absolut quant a pressió humana a les Balears, amb més de dos milions de persones sobre les Illes". Davant d'això, ha lamentat que "el Govern i el Consell tinguin la mateixa capacitat de decisió sobre l'aeroport de Tòquio que sobre el de Palma". "És un absurd", ha emfatitzat.

En la mateixa línia, el coordinador de MÉS per Mallorca i candidat a la presidència del Govern balear, Lluís Apesteguia, ha tornat a plantejar la necessitat que les institucions pròpies de Mallorca i les Balears "tinguin capacitat de decisió sobre la principal porta d'entrada a Mallorca per poder prendre les decisions que més interessin la societat de l'illa”, perquè -ha subratllat- “més turistes no vol dir més riquesa”.

El secretari general ha apuntat que "el benefici anual d’Aena és de 1.442 milions d’euros, uns 350 dels quals els genera Son Sant Joan. Davant aquestes xifres, tot apunta que ni Aena ni el govern ens continuaran esprement al màxim".

stats