Política 26/08/2021

MÉS exigeix al Ministeri d'Educació un fons per fer front a les mesures de seguretat del curs que ve

El partit ecosobiranista presentarà mocions a tots els ajuntaments, una PNL al Parlament i una iniciativa al Senat

ARA Balears
1 min
Aula de l'Institut de Binissalem adaptada amb les mesures de seguretat de prevenció de contagi del covid-19

PalmaMÉS per Mallorca vol exigir al Ministeri d'Educació un fons extraordinari per cobrir les mesures de seguretat del curs 2021-2022, segons ha informat aquest dijous Europa Press. El partit ecosobiranista presentarà mocions a tots els ajuntaments, una PNL i fins i tot una iniciativa al Senat perquè sigui possible "continuar garantint la seguretat a les aules el pròxim període escolar".

"No té sentit que el Ministeri estableixi uns requisits similars als de l'any passat i no reparteixi un fons específic per adaptar les aules, com no va fer la darrera vegada", ha expressat el diputat i portaveu de la formació a la Comissió d'Educació del Parlament, Joan Mas.

En aquest sentit, ha reclamat que aquests fons no siguin a càrrec del pressupost del Govern, sinó que els aporti el govern d'Espanya. A més, Mas ha insistit que "s'han de mantenir tant els reforços de plantilles com totes les mesures de seguretat".

El diputat ha recordat que el curs passat els ajuntaments varen fer un esforç econòmic "molt important" per mantenir els centres educatius nets i segurs, "tot i no tenir competències en educació".

Així mateix, ha remarcat que fa falta disposar d'un nou sistema de finançament per no dependre de l'Estat. "Amb una hisenda pròpia no tindríem ni el deute ni els problemes de liquiditat actuals i no necessitaríem ajuda externa per afrontar eventualitats com aquesta", ha conclòs.

stats