Política 05/02/2021

MÉS exigeix la destitució del coordinador de la vacunació contra el covid-19

Els ecosobiranistes també reclamen que es convoqui la Comissió d'Ètica del Govern per esbrinar quins càrrecs s'han botat el protocol

2 min
La consellera de Salut, Patricia Gómez, i el coordinador de la vacunació contra el covid-19, Carlos Villafàfila.

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha exigit aquest divendres la destitució del coordinador de la campanya de vacunació contra el covid-19, Carlos Villafáfila, per la manca de transparència d'aquest procés, esquitxat per la vacunació d'alts càrrecs. Noguera ha acusat Villafáfila de manca d'exemplaritat, en referència a la seva vacunació el primer dia de campanya –el 27 de desembre. El líder ecosobiranista ha lamentat que "s'hauria d'haver donat una imatge impecable" i no de "manca de transparència".

Però aquesta no ha estat l'única reclamació de MÉS després que s'hagi conegut la vacunació d'alts càrrecs socialistes. La formació també ha exigit "un llistat de tots els que s'hagin vacunat que no siguin població de risc, o treballadors sanitaris o sociosanitaris de primera línia", així com "un protocol transparent, estricte i clar" per evitar "una interpretació molt laxa" de les indicacions estatals. A més, els ecosobiranistes demanaran en el Consell de Govern del pròxim dilluns que es reuneixi la Comissió d'Ètica de l'Executiu per esbrinar quins càrrecs s'han botat el protocol.

Segons ha explicat Noguera, la consellera Fina Santiago ha traslladat al Govern la petició de dimissió de Villafáfila en dues ocasions –fa dos dies i aquest mateix divendres. "Avui hi ha hagut una altra reunió del Pacte, i la consellera ha fet la mateixa proposta que fa dos dies", ha comentat. Segons ha pogut saber l'ARA Balears, s'ha tractat d'una trobada marcada per la tensió. "Els partits de Govern no s'han de reunir només quan hi ha problemes, sinó també per elaborar estratègies", ha criticat el coordinador. Santiago ha fet arribar la demanda de MÉS a la consellera de Presidència, Pilar Costa, i també la tornarà a reiterar en el Consell de Govern.

Sobre la petició de Ciutadans de crear una comissió d'investigació sobre la vacunació d'alts càrrecs en el Parlament, Noguera ha indicat que, a hores d'ara, la primera opció de MÉS per Mallorca és que es reuneixi la Comissió d'Ètica del Govern. "Que hi hagi càrrecs que s'aprofitin de la seva situació és un tema d'ètica i transparència", ha assenyalat Noguera, a més de destacar "la celeritat amb la qual es va convocar pel cas Contractes". MÉS no es planteja donar suport a altres iniciatives sense rebre abans la informació pertinent. El coordinador ecosobiranista ha considerat que "hi ha decisions que transcendeixen una conselleria" i ha lamentat que "no s'hagi informat els consellers de MÉS en el govern" sobre qüestions com la vacunació dels alts càrrecs. "Un consens més important estaria molt bé", ha afegit.

Noguera ha recordat que MÉS ja va demanar dimecres en el si del Consell de Mallorca la dimissió de la directora insular de Gent Gran, Sofía Alonso, perquè les explicacions que ha rebut el partit no han estat convincents i es tracta d'un càrrec polític. "Si es fa un repàs de l'agenda mediàtica de les darreres setmanes, es pot veure com molts càrrecs polítics que s'han vacunat a l'Estat han dimitit", ha continuat.

stats