Política 21/12/2019

MÉS i Esquerra Republicana ratifiquen l'acord per introduir temes de les Illes en les negociacions d'investidura

El REB, el tren del Llevant i les millores en el tractament d'aigua són els tres punts que s'hi inclouran

Ara Balears
2 min
Aragonés i Noguera, aquest dissabte a Barcelona

PalmaMÉS i Esquerra Republicana de Catalunya han ratificat l'acord entre les dues formacions per tal de condicionar la investidura de Pedro Sánchez a l'acceptació d'algunes de les reivindicacions de les Illes Balears, segons informa MÉS per Mallorca en una nota de premsa.

"El parèntesi obert en les negociacions entre Esquerra Republicana i el PSOE no alterarà els compromisos signats amb MÉS per Mallorca per situar l'agenda balear a Madrid", destaca el comunicat. Així ho han traslladat els dirigents d'Esquerra a Antoni Noguera durant una reunió mantinguda aquest dissabte a Barcelona. Durant la trobada, el coordinador nacional d'Esquerra, Pere Aragonés -informa MÉS- ha reiterat la vigència de l'acord assolit fa unes setmanes per impulsar al Congrés dels Diputats les reivindicacions històriques de les Illes.

Així, a l'espera de poder reiniciar les converses amb el PSOE, "la idea d'introduir compromisos concrets que afectin les Balears durant les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez continua intacta".

L'acord assolit amb Esquerra Republicana inclou de manera inicial tres punts de partida que per MÉS són irrenunciables: la revisió del model de finançament (incloent-hi el desenvolupament del REIB, especialment la part fiscal), el conveni de mobilitat sostenible que permeti implantar el tren del Llevant i el tramvia de Palma, a banda del conveni per finançar infraestructures de depuració i abastiment d'aigua.

Segons Noguera, "hem aconseguit tancar un acord per portar l'agenda balear a Madrid amb temes tan sensibles per als ciutadans de les Illes com el règim fiscal, els recursos hídrics i la mobilitat sostenible: el tren del Llevant i el tramvia de Palma. Sense ser presents al Congrés dels Diputats, ja som més útils que molts".

Antoni Noguera ha aprofitat la trobada per traslladar als dirigents d'Esquerra el suport de MÉS per Mallorca en les seves demandes per construir una solució democràtica al conflicte català. Així, Noguera ha reclamat novament la necessitat d'establir un diàleg sincer. "No podem perdre ni un minut més en discussions estèrils que només allunyen la política de les solucions reals que la gent exigeix als seus representants. És hora de fer passes concretes i trobar-hi una solució política".

En aquest context, el coordinador de MÉS per Mallorca ha mostrat preocupació i inquietud, perquè els esdeveniments ocorreguts els darrers dies dificulten continuar avançant. "El govern espanyol no pot quedar mut ni molt menys no tenir cap gest. Des de Madrid han d'adoptar una decisió després d'una sentència tan clara", ha conclòs Noguera.

stats