Política 02/11/2019

MÉS-Esquerra reclama "una amnistia dels presos i exiliats polítics per obrir una nova etapa de diàleg a Catalunya"

La formació ecosobiranista considera que la repressió violenta d'Espanya "estableix un precedent" i pot ser usada contra altres col·lectius

Ara Balears
1 min
Els candidats de MÉS-Esquerra, aquest dissabte a Palma

PalmaEl candidat de MÉS-Esquerra al Congrés, Guillem Balboa, ha explicat aquest dissabte la posició de la candidatura sobre la crisi a Catalunya. Balboa ha assegurat que "l'autodeterminació és el millor instrument per resoldre les demandes d'un poble" i ha advertit que posarà "la capacitat de la ciutadania de ser consultada per part de l'Estat o les comunitats autònomes com a condició per a les negociacions amb les esquerres d'arreu l'Estat". "El que necessitam ara per reconduir la situació és una amnistia als presos i exiliats polítics que faci possible una etapa de diàleg i solucions acordades", ha dit el candidat.

Per part seva, Lila Thomàs, candidata al Senat per Mallorca, ha advertit de la necessitat de lluitar contra la repressió injustificada a Catalunya perquè "estableix un precedent i també pot ser usada contra els treballadors, contra les feministes o contra qualsevol dissidència democràtica". "Reprimir un moviment transversal i no violent de la manera que ho ha fet Espanya no té sentit", ha assegurat.

Segons MÉS-Esquerra, "la negociació, el diàleg i la democràcia són les bases de la resolució de la situació a Catalunya.

stats