Política 28/04/2023

MÉS vol doblar l'impost de compravenda d'habitatges de luxe, fins al 26%

Els ecosobiranistes proposen també crear un nou tram per als immobles d'ultraluxe –més de tres milions d'euros– amb una tributació del 35%

ARA Balears
2 min
El polígon de Llevant de Palma ha crescut de manera vertiginosa els darrers dos anys.

PalmaMÉS per Mallorca ha proposat aquest divendres augmentar fins al 26% el percentatge de tributació dels habitatges de luxe, que actualment es troba en el 13% per als immobles amb un valor de compra a partir de dos milions d'euros. A més, la formació ecosobiranista s'ha compromès a crear un nou tram per als habitatges d'ultraluxe, referit als immobles amb un valor superior a tres milions d'euros, que tindrà una tributació del 35%.

"Des de MÉS per Mallorca volem facilitar l'accés a l'habitatge, redistribuir la riquesa i posar fi a l'especulació", ha afirmat el coordinador general del partit i candidat a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, en la roda de premsa per presentar la mesura. A més, ha recordat que les Balears acumulen el 32% de tots els habitatges considerats d'ultraluxe d'Espanya i el 22,7% dels habitatges de luxe, cosa que "es trasllada als comptes autonòmics", ja que durant la primera meitat del 2022 es varen ingressar 475 milions d'euros a les arques autonòmiques procedents de la venda d'immobles de luxe. Pel que fa al 2023, s'han previst gairebé 800 milions d'euros pel mateix concepte, fet que suposaria un 10% del pressupost autonòmic.

Eliminació de les 'Golden Visa'

D'altra banda, MÉS ha demanat eliminar la 'Golden Visa', una normativa estatal aprovada pel PP el 2013 que permet l'obtenció del permís de residència als estrangers que adquireixin cases a l'estat espanyol per un valor superior als 500.000 euros.

"Les Golden Visa són una mesura extremadament classista que, a més, dificulta l'accés a l'habitatge i fomenta l'especulació", ha assenyalat Apesteguia, que ha afegit que la seva formació vol "unes Balears on es pugui viure, no un aparador per a rics". Cal destacar que el mateix Govern, a través del seu portaveu, Iago Negueruela, ha expressat en diverses ocasions el rebuig a la mesura.

stats