Sant Sebastià
Política 19/01/2024

MÉS denuncia que les festes de Sant Sebastià no són "ni igualitàries ni populars"

Critiquen que el model del PP és "estantís"

ARA Balears
2 min
Només dues agrupacions contenen un ínfim percentatge de dones, que donen un balanç de tres dones per 39 homes en total.

PalmaMÉS per Palma ha criticat el programa de festes de Sant Sebastià i ha acusat l'Ajuntament de Palma d'oferir una festivitat que no és "ni igualitària, ni participativa, ni popular" i apostar per un model "estantís". En una roda de premsa, han oferit al govern de Cort un recull de propostes per millorar les festes del patró de Palma.

Des del partit ecosobiranista han criticat que el model del PP implica la celebració d'unes festes "excloents", ja que només hi ha una dona al cartell musical i "molt poques" a la resta d'actes, i ha denunciat que s'ha exclòs de la participació en la festa el col·lectiu LGTBI i persones i comunitats d'orígens diversos. D'altra banda, també han lamentat que no s'han tingut en compte els col·lectius joves de la ciutat i que s'han deixat oblidades les activitats que suposaven posar en valor els barris, els col·lectius i les iniciatives de la ciutat.

Així, des de MÉS per Palma han demanat al Partit Popular de Ciutat que centri els esforços a donar suport a les iniciatives de caràcter popular, autogestionades i participatives, que "són els elements que nodreixen la festa i la fan atractiva". A més, també els han sol·licitat que treballin "per unes festes intergeneracionals, inclusives i diverses, tant pel que fa a la programació musical com en el global de les activitats".

D'altra banda, el partit ecosobiranista també ha criticat que Sant Sebastià no sigui festiu. En aquest sentit, han explicat que aquest dijous van presentar una proposta a l'Ajuntament de Palma per evitar que aquest fet es torni a repetir l'any que ve. "Pensam que l'Ajuntament ha de parlar amb el Govern de les Illes Balears i amb l'Estat per assegurar que el 26 de desembre sigui festiu extramunicipal i no municipal. I que tots els grups polítics s'han de comprometre a mantenir Sant Sebastià com a festiu en qualsevol cas", han sentenciat.

Tot i això, han informat que el PP ha votat en contra de la proposta dels ecosobiranistes, fet que consideren que demostra "una manca de sensibilitat davant una demanda ciutadana".

stats