Festes de Palma
Cultura 11/01/2024

Cort programa només una dona entre els 29 cantants i grups de Sant Sebastià

La regidora de Participació Ciutadana, Lourdes Roca, nega que hi hagi sexisme en la selecció d'artistes

2 min
Els integrants del grup Hombres G.

PalmaLes festes de Sant Sebastià de Palma de 2024 s'escriuen gairebé exclusivament amb noms masculins. El planter d'actuacions que l'Ajuntament del PP ha anunciat inclou només una dona solista entre la trentena d'artistes que s'han programat. De fet, Meritxell Neddermann és l'única dona al capdavant d'una de les propostes. La resta està conformada per duos, trios, quartets, quintets o formacions de fins a 15 homes, com és el cas d'Avalanx, que barreja orquestració amb èxits de música dance i electrònica. Quant als discjòqueis i els concerts de la festa d'horabaixa, la situació és idèntica. Tots homes: Sideways, Don Flúor, Ángel Oliveros i Tony Bustos, Tardes en el Café i Valnou. I fins i tot la inauguració es reserva per a Madò Pereta, que no computa com a dona perquè està interpretada per l'actor Joan Carles Bestard.

Més enllà de les balladores dels grups de ball de bot, el cartell confeccionat pel PP inclou, entre d'altres, els noms de Tomeu Penya, Bruno Sotos, Cabot, Guilli Wheel & The Waves, Gaizka Baena Grup, Pedro Rosa Quintet, Miss Loopita, Jaime Anglada, Anegats, Carlos Peralías, Juan Magán, Tapo & Raya o Hombres G, entre altres artistes de gènere masculí. Dorian compta amb Belly Hernández en els teclats, en un grup novament d'homes. Per contraposició, l'any passat les festes de Sant Sebastià van contractar artistes consagrades com Zahara i Amaia, que van encapçalar els cartells de les places en les quals actuaven, i altres propostes femenines com les de Marala, Paula Cendejas o Ana Tijoux.

"Cap criteri sexista"

La regidora de Participació Ciutadana, Lourdes Roca, ha declarat a l'ARA Balears que "en absolut s'ha aplicat cap criteri sexista" a l'hora de confeccionar el cartell. "S'ha mirat la qualitat, l'ajust al pressupost assignat i l'aposta pels artistes locals", ha afegit. Durant la presentació del programa, ha ressaltat que enguany el cartell s'ha configurat amb un pressupost inferior al de les celebracions del 2023. El cost de les festes del patró de Palma ha estat de 635.000 euros, quantitat inferior a l'any passat per la disminució en els costos d'organització i del concert gratuït d'Hombres G.

stats