Política 25/11/2019

MÉS demana la transferència de la sanitat de les presons de les Illes Balears

Els ecosobiranistes consideren que és necessari millorar el servei de salut que reben els interns

Carles Tudurí
1 min
Centre penitenciari de Palma, a la carretera de Sóller.

PalmaMÉS per Mallorca ha presentat una proposició no de llei (PNL) per instar el govern estatal que posi en marxa la transferència "ben dotada" dels serveis sanitaris de les institucions penitenciàries de les Illes per tal de millorar l'atenció que rep la població interna en aquests centres, "ja que pràcticament la meitat pateix alguns tipus de malaltia", ha explicat el diputat de la formació, Miquel Ensenyat. El polític ha recordat que bona part dels presos tenen algun tipus d'addicció o trastorn mental.

La PNL dels ecosobiranistes recorda que tant la Constitució com el Reglament Penitenciari garanteix l'atenció sanitària als interns, tot i que els sindicats han denunciat la manca de recursos humans del Centre Penitenciari de Mallorca, que afecta aquest servei de salut.

Segons MÉS, "sovint s'han prioritzat criteris pressupostaris al dret a la salut dels interns", al mateix temps que moltes places de personal sanitari no es cobreixen perquè per a molts dels professionals de l'entorn penitenciari no constitueix un entorn laborable desitjable.

Ensenyat ha recalcat que altres comunitats autònomes tenen transferides aquestes competències, per la qual cosa considera que les Illes haurien de tenir la possibilitat de gestionar aquest servei de manera directa, sempre que arribin "ben dotades, perquè si no seria com ploure sobre banyat".

stats