Política 15/06/2021

MÉS critica la manca d'ambició de la llei estatal de residus

Vidal i Sansó han acompanyat les reivindicacions de les entitats ecologistes d'Aliança Zero a Madrid

ARA Balears
1 min
MÉS ha acompanyat les reivindicacions de les entitats ecologistes d'Aliança Zero al Congrés.

PalmaVicenç Vidal, senador autonòmic per les Balears, i Sebastià Sansó, director general de Residus del Govern, ambdós de MÉS per Mallorca, han criticat aquest dimarts la manca d'ambició de la llei estatal de residus. Els ecosobiranistes han acompanyat les reivindicacions de les entitats ecologistes d'Aliança Zero al Congrés dels Diputats, a Madrid, en una agenda de reunions amb ERC, EH Bildu, Más País, Compromís, Nueva Canarias, BNG i la CUP per explicar les esmenes que aquesta plataforma planteja a la Llei estatal de canvi climàtic.

Tot i això, Vidal ha defensat que la nova llei inclogui "les competències legislatives de les comunitats per definir polítiques ambientals pròpies, posar fi a l'obsolescència programada i l'establiment de l'objectiu del 75% de la fracció orgànica per al 2025 amb presència d'impropi de màxim d'un 5%".

Per part seva, Sansó ha manifestat que "la preocupació essencial és que la manca d'ambició de la llei comporti un perjudici per a les Balears" i ha dit que "se sent absolutament perplex" davant la possibilitat que "un PSOE que a les Illes va donar suport a una legislació autonòmica pionera finalment accepti una llei que no arriba a la posició europea i que ens porta deu o quinze anys enrere des del punt de vista de residus".

En aquest sentit, Vidal ha vist "molt positiu" que "el gruix de forces progressistes, sobiranistes i amb arrelament territorial facin una aposta ferma per avançar cap al residu zero".

stats