Política 21/03/2022

Més de 2.000 afiliats del PP balear voten aquest dilluns la candidatura de Feijóo

"D'avui en sortirem més forts", ha remarcat la presidenta del partit a les Illes, Marga Prohens

2 min
La presidenta del PP illenc, Marga Prohens, en les primàries del partit d'aquest dilluns

PalmaLa 'via Feijóo' per liderar el PP estatal sortirà aquest dilluns elegida com la candidatura que s'oficialitzarà en el congrés extraordinari dels dies 1 i 2 d'abril a Sevilla. És l'única precandidatura, i es podria haver anat directament a la votació dels compromissaris, però l'encara president de Galícia ha decidit seguir el procés de les primàries, que a les Balears sumarà més de 2.000 afiliats, que s'han inscrit en les 40 urnes repartides per totes les illes.

"S'ha de destacar el congrés extraordinari, que haurà posat fi a la crisi del PP estatal", ha assenyalat la líder popular balear, Marga Prohens. El PP illenc ha vist satisfetes les seves peticions davant la successió de Pablo Casado després de la guerra interna que ha viscut el partit. Prohens havia defensat una candidatura unitària i de consens, com la que va encapçalar ella el juliol passat en el congrés provincial. D'avui en sortirem més forts, amb un projecte guanyador, d'alternativa, liberal i reformista que ha de dir basta a les polítiques cada vegada més caòtiques i preocupants que es fan des dels governs estatal i balear", ha sostingut la líder popular.

En referència a l'enquesta publicada per Última Hora el cap de setmana passat, que anticipa una remuntada del PP en detriment d'un PSIB que cauria sis diputats, i amb l'enfortiment de Vox, que passaria de tres escons a set, Prohens ha destacat que "falta un any i mesos per a les eleccions, però marquen un canvi de tendència". "Es fan probablement en el moment més complicat del PP en les darreres dècades, i és un input per redoblar la nostra feina, a peu de carrer", ha afegit.

Pacte de Reactivació

Prohens ha obert la porta a la presència del PP balear en la reunió del Pacte de Reactivació d'aquest dimecres, per debatre mesures per pal·liar la crisi econòmica actual. Aquest Pacte agrupa els agents socials i la majoria de partits polítics amb representació, però el PP no hi és present. "Cada vegada que Armengol cridi el principal partit de l'oposició, hi anirem", ha subratllat. Així i tot, Prohens ha criticat que el Pacte de Reactivació "abans era d'informació, i ara ja ni això". "No hi entrarem", ha recalcat, però, "si l'hi conviden, el PP hi anirà amb voluntat de diàleg i consens i a fer propostes".

stats