Política 10/06/2018

Meritxell Batet, partidària de l'acostament a Catalunya dels presos polítics

Admet, però, que ara mateix la qüestió depèn del jutge

Efe
1 min
La nova ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, durant l'acte a la seu del PSC de Barcelona

BarcelonaLa ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, s'ha mostrat partidària de l'acostament a Catalunya dels presos polítics, tot i que admet que aquesta qüestió ara mateix està en mans del jutge Pablo Llarena, perquè encara no hi ha una sentència ferma per la causa de rebel·lió. "No està en mans de l'Executiu perquè no hi ha condemna ferma; com que estan en presó preventiva, és decisió del jutge. Està bé que ho demanin i jo veuria amb bons ulls l'acostament a Catalunya, però és decisió del jutge", assegura en una entrevista amb 'El Periódico de Catalunya'.

Batet no concreta si el govern de Pedro Sánchez podria optar per l'indult en cas que finalment es condemnés els presos polítics i diu que caldrà "veure com evoluciona la política catalana, i si el Govern assumeix que no pot actuar al marge de la llei".

La ministra també assegura que "no sortirem del conflicte amb un referèndum" i recorda que el PSOE no es planteja incloure el dret d'autodeterminació en una reforma de la Constitució de la qual aquest dissabte es va mostrar partidària. Aposta per trobar una "solució de consens en la qual una immensa majoria de la societat de senti identificada". En aquest sentit, demana a les forces polítiques "que assumeixin la responsabilitat d'arribar a un acord en què tots renunciarem a coses".

stats