Política 10/03/2021

Mercedes Garrido vol reduir la temporalitat dels treballadors públics a menys del 8%

El Govern aprovarà enguany el II Pla estratègic LGTBI, el pla de conciliació i la modificació del Pla Inunbal

Ara Balears
2 min
La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, aquest dimecres en el Parlament

PalmaLa consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha manifestat aquest dimecres davant la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament que vol reduir a menys del 8% la temporalitat del sector públic. Garrido ha anunciat que les oposicions 2018-19, que es varen haver de suspendre pel covid-19, es reprendran a partir de setembre i ha assegurat que té la intenció que hi hagi ofertes anuals d'ocupació pública. A més, la consellera ha explicat que modificarà la Llei de funció pública per adaptar-la a les circumstàncies actuals, marcades per la pandèmia.

Un altre dels anuncis de Garrido ha estat que enguany s'aprovaran el II Pla estratègic LGTBI 2021-2024, el pla de conciliació i corresponsabilitat, la modificació del Pla Inunbal i el Decret d'accessibilitat universal. A més, la consellera s'ha compromès a treballar amb "la màxima diligència per reforçar la coordinació dins del Govern i amb tots els grups polítics i agents socials", donin o no suport al Govern.

Pel que fa a l'àrea d'Igualtat, Garrido centrarà la seva tasca en la prevenció i la sensibilització, especialment entre els infants i els joves. Així mateix, s'ampliarà la xarxa d'Espais Dona per fer-la arribar a totes les Illes i continuarà en marxa el projecte SOIB Dona. La consellera també ha anunciat un pla contra les agressions sexuals i l'ampliació dels recursos actuals, com el telèfon d'atenció a les víctimes i els serveis d'acollida i suport a les dones i els seus fills.

Emergències i Interior

Quant a la Direcció General d'Emergències i Interior, Garrido ha assenyalat que modificarà la Llei de coordinació de policies locals per atendre les necessitats dels ajuntaments. A més, ha explicat que la modificació del Pla Inunbal ja està en fase molt avançada per a la seva aprovació. Finalment, la consellera ha reafirmat la voluntat de dur al Parlament l'avantprojecte de llei de consells insulars abans que acabi l'actual període de sessions.

stats