Societat 30/04/2020

El Govern reprendrà les oposicions després de l'estat d'alarma, començant per les de menys aspirants

Els sindicats aproven la previsió de calendari per evitar situacions d’elevada confluència d’aspirants durant els exàmens i garantir la continuïtat dels processos selectius

Ara Balears
1 min
Candidats a les oposicions esperant a fer una prova

PalmaLa Direcció General de Funció Pública ha acordat amb els sindicats la represa de les proves dels processos selectius de l’Oferta d’Ocupació Pública de l’any 2018, que van ser ajornats amb la declaració de l’estat d’alarma pel covid-19.

Així, a la Mesa Sectorial de Serveis Generals (amb representació d’USO, STEI-Intersindical, CSIF, CCOO, UGT i SINTTA), s’ha comunicat que no se suspenen els processos selectius ajornats i que continuaran quan s’aixequi l’estat d’alarma, sempre tenint en compte les mesures establertes pel Govern i per les autoritats sanitàries. Amb la majoria dels vots a favor, s’ha acordat establir un termini per a la convocatòria de les proves selectives de concurrència massiva amb la finalitat d’evitar situacions d’elevada confluència de persones que poguessin afavorir la transmissió del virus.

Segons ha informat el Govern balear, a través d'una nota de premsa, una vegada aixecada la suspensió per l’estat d’alarma, es reprendran els processos i les actuacions en el punt en què van quedar aturats i s’anunciaran amb una antelació suficient mitjançant el Portal de l’Opositor i la pàgina web de l’EBAP.

Així doncs, es començarà duent a terme els exercicis de menys afluència d’aspirants, i més endavant es faran els de més afluència. Es fixaran uns terminis màxims per a cada un dels processos.

stats