Medi ambient

Menorca s'enfronta "a la desprotecció més gran de la història", adverteixen els socialistes

El PSOE apel·la a la "responsabilitat" de Vilafranca, perquè "aixequi la veu" davant el Govern Prohens

Menorca va ser declarada Reserva de la Biosfera el 1993.
ARA Balears
15/06/2024
1 min

PalmaL'Executiva del PSOE-Menorca apel·la a la "responsabilitat" del president del Consell, Adolfo Vilafranca, perquè "defensi la política territorial menorquina que ha estat reconeguda a tot el món" i "aixequi la veu" davant el Govern balear de Marga Prohens. En concret, els socialistes critiquen el recent Decret de simplificació administrativa del Govern que "suposa la desprotecció més gran de la història del sòl rústic de l'illa".

Reunió de la Comissió Executiva del PSOE Menorca.

La Comissió Executiva del PSOE, reunida aquest divendres a la nit, ha acordat denunciar de manera conjunta el nou Decret llei, "aprovat a la carta, sense diàleg ni consens" i que "tindrà una incidència molt negativa" sobre el territori de Menorca.

La secretària general Susana Mora ha alertat que, entre altres iniciatives, pot "permetre la construcció de pàrquings en espais protegits al costat de les conservades platges verges de l'illa", i obre la porta "que puguem veure a llarg termini, per exemple, un parc temàtic a Cavalleria o aparcaments a Macarella".

"Tots dos casos –ha afirmat Mora– desvirtuarien el model de Menorca i suposarien la desprotecció més gran de la història", per la qual cosa ha fet una crida a "oposar-nos de manera ferma i mantenir les normes que ens han permès tenir un territori ordenat i protegit".

stats