Política 29/11/2023

Menorca rebrà 79 milions d'euros dels pressupostos del Govern per a 2024

La Llei Reserva de Biosfera rebrà 4 milions d'euros de l'Impost del Turisme Sostenible

Iván Martín
1 min
Costa i Vilafranca amb els mitjans de comunicació.

MAÓEl Govern balear destinarà un total de 79 milions d'euros a Menorca dels pressupostos per a 2024. Així ho ha anunciat aquest dimecres el conseller d'Economia, Antoni Costa, a la presentació de l'esborrany que ha tingut lloc a la seu del Consell, a Maó.

En concret, 75,2 milions d'euros aterraran a l'illa en virtut de la llei de finançament dels consells insulars. És la xifra més alta de la història i supera en 3,7 milions la de l'actual exercici. A més, els pressupostos autonòmics preveuen 4 milions d'euros procedents de l'Impost del Turisme Sostenible específics per a projectes mediambientals relacionats amb la Llei Menorca Reserva de Biosfera.

El president del Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, ha destacat la inversió que suposarà per a l'illa l'arribada d'aquests doblers, especialment per a projectes mediambientals i relacionats amb el cicle de l'aigua: "També ens permetran fer moltes coses en residus, i cal recordar que posarem 3 milions d'euros addicionals per a la recollida selectiva". D'altra banda, s'augmentarà fins a 1,1 milions d'euros el pressupost del Contracte Agrari Reserva de Biosfera (CARB), es faran inversions en patrimoni, carreteres i el servei públic de transport.

Per la seva banda, Antoni Costa ha emfatitzat que són els pressupostos "més alts de la història" i ha remarcat l'aposta inversora de l'Executiu de Marga Prohens. "Més de 1.000 milions d'euros en inversions, més de 4.000 milions d'euros de despesa social i una part significativa vindran a Menorca", ha afirmat.

stats