Política 10/07/2020

Menorca veu la Mostra de Cuina com una oportunitat per reactivar el sector restaurador

Es durà a terme del 18 de setembre al 4 d'octubre

Ivan Martin
1 min
Els restaurants elaboraran plats tradicionals amb el producte local de protagonista.

CiutadellaEls restauradors de Menorca afronten amb il·lusió l'onzena edició de la Mostra de Cuina Menorquina, que es durà a terme en diferents establiments de l'illa del 18 de setembre al 4 d'octubre. Un total de desset dies en què els restaurants que hi prendran part oferiran receptes tradicionals amb tocs d'innovació i amb l'objectiu de potenciar el producte local. José Bosch, president de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca, dependent de la CAEB, considera que l'edició d'aquest any significarà "un impuls per al sector, a més d'un gran atractiu turístic, aspectes fonamentals per reactivar el nostre motor econòmic i situar l'illa en el punt de mira".

Entre les novetats destaca l'increment de la durada de la iniciativa una setmana més, per fer-la coincidir amb diversos esdeveniments esportius, com també el patrocini de la naviliera Armas Trasmediterránea. D'altra banda, un professional de l'Associació Gastronòmica i Cultural Fra Roger supervisarà els menús dels restaurants que es presenten a la Mostra de Cuina Menorquina. La delegada de Trasmediterránea, Margalida Camps, assegura que la intenció de la naviliera és "aportar les eines necessàries per contribuir a la reactivació de l'economia de l'illa, perquè el producte local i les empreses puguin deixar enrere com més aviat millor les dificultats derivades de la pandèmia".

El departament d'Economia del Consell de Menorca també està implicat en aquesta iniciativa, que s'ha convertit en un referent culinari. El conseller insular del ram, Miquel Company, emfatitza, pel que fa a l'organització, que "són un gran exemple d'esforç i de suport al producte autòcton". Els restaurants interessats a participar-hi tenen fins al pròxim dimecres per inscriure-s'hi. Hi haurà dos menús, el 'Mostra', a un preu de 20 euros, i el 'Gastronòmic', a un preu i format lliure.

stats