Política 10/10/2019

Menorca, entre les 100 destinacions turístiques més sostenibles del món

La idea del jurat és reconèixer els esforços que fan les zones turístiques per avançar cap a un model sostenible

Ivan Martín
1 min
La preservació de Menorca s'ha vist recompensada amb la distinció que permet situar-se en el Top 100 de destinacions mundials.

MaóL'organització internacional Green Destinations ha inclòs Menorca entre les 100 destinacions turístiques més sostenibles del món. La consellera insular de Medi Ambient, Maite Salord, ha recollit la distinció en el marc de la cinquena edició de les Jornades mundials de destinacions verdes, que se celebra aquests dies a l'illa de Mali Losinj, a Croàcia. El congrés aglutina les destinacions i organitzacions gestores ecoturístiques més importants del món. La idea del jurat del Top 100 de destinacions sostenibles 2019 és reconèixer els esforços que fan les zones turístiques per avançar cap a un model sostenible.

El comitè internacional ha avaluat el treball que cada territori du a terme en la protecció del medi natural, la transició energètica i gestió de residus, la implicació social per a la sostenibilitat i l'impacte del turisme en l'economia local. A més, té en compte si el territori certificat disposa d'una planificació per continuar avançant en els seus objectius sostenibles. La declaració de Reserva de la Biosfera per la Unesco i les accions derivades del Pla d'acció i el Pla de desenvolupament turístic 2018 han possibilitat que Menorca complís els paràmetres del rànquing i entràs a formar part d'aquest grup selecte.

Per continuar dins el rànquing, Menorca rebrà auditories anuals per avaluar si continua avançant en matèria sostenible. Juntament amb l'illa, també han obtingut el reconeixement Baiona i les Illes Atlàntiques (Galícia), Noja (Cantàbria) i, a Catalunya, el Berguedà, les terres de l'Ebre i Torroella de Montgrí - l'Estartit. L'expedició menorquina ha aprofitat el viatge a Croàcia per presentar la seva candidatura per als premis Top 100 destinació sostenible 2020, que es lliuraran a la Fira Internacional de Turisme de Berlín.

stats