Política 22/07/2019

MÉS per Menorca convocarà una assemblea per decidir el futur del Consell

El comitè executiu del PSOE decidirà en les pròximes hores cedir les presidències o excloure MÉS del govern

Iván Martín
2 min
El tripartit ha començat la nova legislatura amb un intercanvi de declaracions que fa perillar la majoria d'esquerres.

MaóJornada d’intercanvi de telefonades entre els membres destacats del PSOE i MÉS per Menorca amb l’objectiu de resoldre la primera crisi de govern, que arriba en el ple d’aprovació del nou cartipàs, aprovat gràcies al vot favorable del Partit Popular, però el contrari de la formació sobiranista. L’actitud de la presidenta de la institució, Susana Mora, per no delegar les presidències del Consorci de Residus i l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera, ha fet esclatar l’escenari polític del Consell. En aquests moments estan oberts tots els escenaris i no es descarta cap desenllaç. Les relacions entre el PSOE i MÉS per Menorca són víctimes de la desconfiança entre els consellers, que estan obligats a entendre's per governar els pròxims quatre anys en majoria.

El partit que lidera Maite Salord ha anunciat que convocarà l’assemblea d’adherits per informar i avaluar com queda el pacte de govern del Consell després del capítol viscut aquest dilluns. Mantenen que s’ha trencat l’acord assolit el passat 5 de juliol i argumenten el seu vot contrari al cartipàs “per dignitat política”. L’actitud de la presidenta del Consell, Susana Mora, ha encès els ànims: “No és lògica d’algú que vol configurar un pacte de govern”, destaca Salord.

Per la seva banda, l’ARA Balears ha pogut conèixer de fonts pròximes al PSOE que el comitè executiu dels socialistes decidirà aquesta nit cedir les presidències del Consorci de Residus i l’Agència Menorca de la Reserva de la Biosfera. Tot i que hi ha part dels afiliats que estarien defensant excloure MÉS per Menorca de l’equip de govern, gairebé amb tota probabilitat s’acabarà redreçant la situació per mantenir un Consell fort, sòlid i progressista. Fonts socialistes admeten a l’ARA Balears que es tracta d’un problema de “desconfiança” i detallen que “MÉS ha volgut, en les últimes hores, arrancar, sense èxit, el compromís de Mora per escrit”. Finalment, asseguren que la cessió de la presidenta tindrà un important cost d’imatge “mostrant un lideratge fluix i sotmès a la pressió i al xantatge de MÉS”.

stats