Consell de Mallorca
Política 08/09/2022

Lucía Muñoz (UP) afirma que MÉS, "per coherència, hauria de sortir" del Pacte

Així i tot, la diputada de la formació morada reclama que els ecosobiranistes "reconsiderin" la seva posició

2 min
Lucía Muñoz i Antònia Jover, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa diputada d'Unides Podem al Congrés per les Balears, Lucía Muñoz, ha afirmat aquest dijous en una piulada a Twitter que MÉS per Mallorca, "per coherència, hauria de sortir del govern" del Consell, després que la formació ecosobiranista rebutjàs ahir la nova proposta de patrocini al Reial Mallorca.

Així i tot, Muñoz ha reclamat que MÉS "reconsideri" la seva posició. El partit liderat per Lluís Apesteguia ha convocat per a aquest dijous la militància de manera extraordinària per analitzar la situació de la formació dins el Pacte de la institució insular, cosa que podria fer que sortís del govern. Apesteguia ha deixat clar en una entrevista en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio que la crisi entre les tres formacions d'esquerra se circumscriu al Consell i no traspassa les fronteres a Cort o al Govern.

La diputada de Podem s'ha mostrat a favor de la nova proposta de patrocini, perquè es lliga al feminisme i la lluita contra la violència masclista. "El compromís de l'esport amb l'erradicació de les violències masclistes és fonamental i l'acord aconseguit va en aquesta línia", ha destacat. "Podem aprofitar el patrocini i la magnitud que té l'esport en la societat per desenvolupar campanyes institucionals de sensibilització, prevenció i informació contra les violències masclistes", ha afegit.

El Pi exigeix mantenir el patrocini inicial

Per part seva, la vicepresidenta d'El Pi i portaveu de la formació en el Consell, Xisca Mora, ha exigit aquest dijous que "es mantingui l'acord del patronat vigent" i que "es deixi de jugar amb els doblers dels mallorquins". Els regionalistes creuen que el PSOE "improvisa" davant les pressions de MÉS i aposten per tornar al patrocini inicial, lligat a la promoció turística i enfocat només en el Reial Mallorca "en favor de la desestacionalització".

stats