Política 27/03/2019

Podem lluitarà per millorar les condicions de les Kellys

El partit pressionarà les patronals d'hotelers

Ara Balears
2 min
Imatge de la reunió

PalmaPodem ha assegurat a Kellys Unión Baleares, l'associació que representa els interessos de les cambreres de pis de les Illes Balears, que pressionarà les patronals hoteleres perquè les reivindicacions del col·lectiu siguin escoltades.

Juan Pedro Yllanes, candidat de Podem al Govern, ha assegurat que "nosaltres ens comprometem a pressionar les patronals perquè les mesures que ens han traslladat les Kellys siguin implementades per tal de millorar les seves condicions laborals".

Les reivindicacions de l'associació Kellys Unión Baleares pivoten sobre els accidents laborals encara no reconeguts i l'excessiva càrrega de feina, a més de la precarietat laboral a la qual es veuen sotmeses les cambreres de pis. Antònia Jover, cap de llista de Podem al Congrés, especifica que "la reunió ha estat amable i efectiva, hem parlat i escoltat tots els problemes que pateixen les Kellys, que no són pocs. Per exemple, només treballen sis mesos a l'any i això repercuteix en la seva jubilació".

Per la seva banda, Antònia Martín, número dos de Podem a les llistes al Govern, assenyala que "és fonamental rebaixar les càrregues de treball de les cambreres de pis. No hem de consentir que emmalalteixin en el seu lloc de feina".

A la reunió hi han assistit la presidenta de l'associació, Sara del Mar García; la vicepresidenta, Rosa Fiteni, i Francisco José Castillo Navarro, en representació de Paldiba, la Plataforma Alquiler Digno Baleares. L'associació ha traslladat també a Podem la necessitat d'ampliar el catàleg de malalties professionals que afecta les cambreres de pis, ja que ara només es tenen en compte les d'extremitats superiors, passant per alt algunes malalties molt comunes entre les Kellys, com ara la lumbàlgia.

Per a Podem, la defensa dels drets laborals de les cambreres de pis és una prioritat, ja que la precarització que caracteritza la seva feina afecta la seva salut d'una manera molt significativa.

stats