Política 09/01/2015

Montoro anuncia (un altre cop) que aviat es publicarà la llista de morosos

El ministre d'Hisenda considera que l'anunci de la seva publicació fa uns mesos ja està servint per reduir els impagaments, malgrat que encara no s'hagi difós el llistat

Efe
1 min
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. EFE

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha assegurat aquest divendres que la intenció del govern espanyol és modificar "molt aviat" la llei general tributària, que habilitarà la publicació de la llista de morosos. Tot i això, ha anunciat que l'anunci de la seva publicació de forma imminent des de fa uns mesos ha servit per reduir els impagaments fiscals.

"És una llista que es va reduint a mesura que s'adverteix que ve la llista; és el positiu que té", ha afirmat Montoro en la roda de premsa posterior al consell de ministres.

El ministre ha ressaltat que si aquesta llista no s'ha publicat abans —Montoro va apuntar per primera vegada aquesta idea el desembre del 2012— és per la complicació de la modificació de la llei general tributària "i per donar temps que es redueixi la morositat" .

"Han d'entendre que aquí no hi ha cap interès a fer cap llista de res, si no és del compliment fidel de les obligacions amb l'administració tributària", ha insistit.

A més ha recordat que al costat de la llista de morosos se'n publicarà una altra de defraudadors segons sentència ferma. Per fer això s'estan contrastant les possibilitats amb el Consell General del Poder Judicial, ha recalcat.

stats