Política 03/09/2019

Una llei sobre excessos turístics regularà el tot inclòs a les Illes

La presidenta del Govern, Francina Armengol, anuncia que es tractarà d'una iniciativa transversal que coordinarà la Conselleria de Turisme

Carles Tudurí
2 min
Armengol amb la portaveu del partit al Parlament, Sílvia Cano

PalmaEl tot inclòs estarà regulat pel Govern a través d'una llei que farà referència a tots els excessos turístics, segons ha anunciat aquest dimarts la presidenta de l'Executiu autonòmic, Francina Armengol. Ha precisat que es tractarà d'una llei "transversal" en la qual participaran diverses conselleries, però que serà coordinada des de Turisme.

El PSIB ha duit a terme aquest dimarts unes jornades parlamentàries per definir la seva estratègia amb vista a la legislatura que s'acaba d'iniciar. El partit prepara una bateria de 25 lleis i altres iniciatives parlamentària per fer front als Acords de Bellver signats entre els socialistes, Podem i MÉS.

Segons Armengol, el tema del tot inclòs s'englobarà dins l'esmentada llei i tindrà en compte les necessitats particulars dels diferents municipis de les Illes. També ha relacionat aquesta nova iniciativa legislativa amb una futura llei d'addiccions que igualment servirà per combatre alguns dels excessos del turisme.

Comparaixença

D'altra banda, Armengol ha anunciat el registre al Parlament d'una sol·licitud de compareixença "per parlar de les necessitats de finançament de la comunitat autònoma". Armengol ha demanat a tots els grups parlamentaris "altura de mires i compromís amb el que és important, que no són les sigles de cada partit, sinó els ciutadans d'aquestes illes", ha dit en una roda de premsa sobre les jornades parlamentàries que ha organitzat aquest dimarts el grup parlamentari socialista com a preparació per a l'inici del curs polític i marcar la seva agenda.

La secretària general del PSIB ha destacat que en la legislatura passada, amb el suport de tots els grups, es va aconseguir l'aprovació del Règim Especial Balear. "Ens queden reptes de finançament", ha assegurat, i ha afegit que considera necessari afrontar-los partint de "la tranquil·litat del debat parlamentari".

stats