Política 31/05/2023

L'única diputada d'Unides Podem al Parlament creu que el partit ha "d'assumir responsabilitats internes"

Cristina Gómez demana "recuperar la dignitat" que creu que el partit ha perdut en haver centrat el debat "en la seva realitat interna, i no en els problemes de la societat"

ARA Balears
2 min
Antònia Jover, acompanyada dels candidats del partit a Menorca.

PalmaCristina Gómez, l'única diputada autonòmica electa d'Unides Podem al Parlament després de les eleccions del 28-M, ha assegurat aquest dimecres que el partit "ha d'assumir responsabilitat internes". Gómez ha fet aquestes declaracions al programa Al Dia d'IB3, on se li ha demanat si es plantejarà liderar la direcció del partit. Ha respost que, segons el codi ètic d'Unides Podem, aquest és el seu darrer mandat. "A mi no em tocaria liderar res més", ha dit. "El que jo no sé és si quedarà algú més, ni tan sols sé si tocarà liderar això. Jo no perdré ni un minut de la meva vida fent les coses igual per obtenir els mateixos resultats", ha assegurat.

Gómez ha explicat que, segons el seu punt de vista, "el primer que cal fer és recuperar la dignitat del partit", que creu que la formació ha perdut després de "centrar els debats en la seva realitat interna i no en els problemes de la societat". "No hi ha opcions, sinó només una, que és més participació i transparència. Menorca sola no pot salvar ni el partit ni les Balears", ha afegit.

La diputada electa ha afirmat que en el marc de l'Executiva de la formació, convocada aquest dimecres horabaixa a Palma, presentarà una proposta consensuada a l'Executiva de Menorca. Si més no, ha preferit no avançar-ne els continguts. Gómez ha afegit que només pot respondre pels seus actes i "comentar els actes dels altres, però no és elegant fer-ho aquí". "Demà, després de l'executiva, explicaré tot el que faci falta", ha dit.

Yllanes demana dimissions

Aquest posicionament arriba després que el vicepresident del Govern en Funcions, Juan Pedro Yllanes, demanàs ahir la dimissió dels líders estatals d'Unides Podem davant els mals resultats autonòmics i municipals, que han fet que el partit quedi fora de moltes institucions. En al·lusió a la secretària general, Ione Belarra; la secretària d'Organització, Lilith Verstinge, i el secretari de Programa, Pablo Echenique, Yllanes va considerar que ja haurien d'haver dimitit: "És sorprenent que no hagin desaparegut de l'escena política". Ylllanes també va atacar a Pablo Iglesias, sense al·ludir-lo directament, "per haver fet malbé un projecte que fa vuit anys era il·lusionant". El vicepresident en funcions li va retreure que, des de fora, mantingui la seva voluntat de "manejar el partit".

Yllanes, que el 2019 va encapçalar la llista autonomia del partit, creu que el projecte d'Unides Podem a les Balears "ha desaparegut" i fins i tot va admetre que les candidatures de les eleccions del 28-M "es van imposar des de Madrid, i han demostrat que no coneixien la realitat de les Illes Balears".

stats