Igualtat
Política 29/09/2023

L'Ajuntament d'Esporles manifesta el seu suport a Fades

El grup va ser acusat d'un pressumpte delicte d'odi per la coordinadora de Vox al municipi

ARA Balears
1 min
El Ple de l'Ajuntament d'Esporles, aquest dijous

PalmaPAS-Més per Esporles ha aprovat en el ple d'aquest dijous una moció de suport al grup Fades, que va ser acusat d'un presumpte delicte d'odi per la coordinadora de Vox al municipi, Andrea Busquets. Els fets varen tenir lloc el passat 14 d'agost, després d'una actuació del grup durant les festes de la Vilanova.

En una nota de premsa, la formació ha anunciat que la moció s'ha aprovat amb sis vots de PAS-MÉS a favor, i quatre en contra (tres del PP i un de Vox). En els acord aprovats en la moció, l'Ajuntament ha condemnat "tots els atacs d'odi produïts al municipi contra el col·lectiu LGTBIQ+, especialment els produïts recentment, en els darrers mesos" i ha expressat la seva solidaritat i s'ha sumat a les mostres de suport a Fades i a les festeres de Sa Comi, entitat organitzadora de les festes, que també va patir agressions LGTBfòbiques.

Així mateix, han instat Vox i la seva representant municipal a rectificar públicament les seves declaracions en relació amb el grup. En aquest sentit, el Consistori ha exigit que el partit d'extrema dreta retiri la denúncia anunciada per un presumpte delicte d'odi i han reiterat el seu suport al col·lectiu LGTBIQ+.

Finalment, han volgut demanar a totes les institucions de les Balears que, amb motiu del Dia de l'Orgull, tornin a penjar les banderes que representen el col·lectiu LGTBIQ+.

stats