Política 21/11/2019

La junta local del PP de Búger presenta en bloc la seva renúncia

El secretari general del partit, Toni Fuster, ha desvinculat aquesta situació del cas dels populars d'Andratx

Ara Balears
2 min
El secretari general del PP, Toni Fuster

PalmaLa junta local del PP de Búger, encapçalada per la presidenta, Cati Alemany, va dimitir aquest divendres en bloc, segons ha informat 'Última Hora'. Així, es repeteix la mateixa situació que amb la junta local d'Andratx, que va renunciar aquest dilluns també en bloc. El portaveu del grup municipal, Rafel Reus, és l'únic que no ha presentat la seva renúncia.

El PP està a l'oposició amb dos regidors, amb MÉS (3) i amb el PSOE (4) governant en minoria, després de la dimissió del cap de llista ecosobiranista, Pep Lluís Pons, que fou elegit en primer lloc com a batle amb el suport dels dos regidors conservadors. La sorpresa fou tal que Pons va acabar dimitint del càrrec per deixar-lo en mans dels socialista Pere Torrens.

Segons Reus, els dimitits de la junta local no li han fet cap retret ni l'han informat dels motius pels quals han deixat la junta. "M'ha agafat per sorpresa i la veritat és que me n'he informat per la premsa. Jo, en tot, sempre he seguit les directrius de Palma", ha explicat a l'ARA Balears.

Reus recorda que, abans que a ell, es va oferir ser el cap de llista a Tolo Alemany, Cati Alemany i Àngela Candel, i que després de la negativa dels tres anteriors va decidir encapçalar la candidatura. "Vaig incloure a la llista la fins ara presidenta del comitè –Cati Alemany– i ella mateixa es va esborrar al·legant que no li agradava la candidatura", afegeix Reus.

Que dins el PP-Búger hi ha covat un cert descontentament ho certifica la situació actual, però el portaveu municipal pensa continuar endavant "amb la gent que vol". Reus assegura que els que han dimitit han deixat de participar en les reunions. "En algunes convocatòries o no els anava bé o se s'anaven de viatge, dins Mallorca mateix!", declara. "Ja diran coses. Jo intent dur-me bé amb tothom i treballar pel poble!", conclou.

El secretari general del PP, Toni Fuster, ha desvinculat la situació de la junta de Búger del cas d'Andratx. Fuster assegura que en aquest cas "no existeix una situació de no entesa entre la junta local i Palma, sinó una situació complicada pel tema del pacte pel qual va ser investit un batle de MÉS amb el vot del PP, i després s'han aprovat els pressupostos del nou batle del PSOE".

Pep Lluís Pons (MÉS) va ser elegit batle de Búger amb el vot del portaveu del PP, Rafel Reus, malgrat que Pere Torrens (independent a les llistes del PSOE) va ser el candidat més votat a les urnes. Segons explica 'Última Hora', Reus va assenyalar que no havia rebut directrius del partit sobre a qui havia de votar i va considerar que el candidat de MÉS era una opció.

'Última Hora' exposa que algunes fonts assenyalaven que Reus va votar Pons perquè sospitava d'un boicot dins el seu propi partit, que hauria desviat intencionadament part del seu vot cap al PSOE per evitar que MÉS fos la llista més votada i governàs en minoria.

stats