Política 12/11/2021

Cladera premia els perfils que han estat en el punt de mira al Consell de Mallorca

Javier de Juan serà el nou conseller de Presidència i Sofia Alonso el rellevarà i passarà a ser presidenta de l'IMAS

3 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, abans d'anunciar els canvis de govern a la institució insular.

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha anunciat aquest divendres que el fins ara president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, substituirà en el càrrec la consellera insular de Presidència Teresa Suárez, que se'n va per motius personals. La directora insular de Gent Gran, Sofía Alonso, rellevarà De Juan i passarà a presidir l'IMAS. El moviment premia dos perfils que han estat en el punt de mira aquesta legislatura. De Juan, per estar al capdavant de la institució esquitxada per l'escàndol de les menors tutelades explotades sexualment, i Alonso, per rebre la vacuna contra el coronavirus el primer dia de la campanya, un fet que va motivar que el ple del Consell n'exigís la destitució amb el vot de l'oposició i MÉS.

"Pos en els millors llocs les persones amb el millor perfil i experiència en gestió política i pública", ha defensat Cladera en una roda de premsa, en què també ha comunicat que el Departament de Turisme i Esports (dirigit pel socialista Andreu Serra) serà rebatejat com a Departament de Transició Econòmica, Turisme i Esports perquè ha de tenir "un paper estratègic". La presidenta ha afirmat que De Juan és un "home preparat", "tenaç", "eficaç" i que coneix molt bé l'Administració. També ha agraït la seva tasca com a president de l'IMAS i ha considerat que com a nou conseller de Presidència aportarà la seva "visió estratègica" en gestió política. A més de "reforçar" el Consell, perquè De Juan també s'encarregarà de la coordinació interna de la institució insular.

Cladera tampoc s'ha quedat curta elogiant Alonso, de la qual ha dit que té "molta capacitat" i una "àmplia trajectòria". També ha assenyalat que sempre l'ha defensat, i per aquest motiu ha decidit que passi a ser presidenta de l'IMAS. "Tenc una especial confiança per la seva trajectòria", ha admès, i ha reiterat que no va incórrer en cap error durant la campanya de vacunació. Alonso va rebre la vacuna en un moment en què escassejaven les dosis, i els socialistes ho defensaren perquè sent directora insular de Gent Gran havia de visitar geriàtrics en plena crisi sanitària. La presidenta del Consell ha explicat que la setmana que ve es farà un ple extraordinari per fer efectius els dos nous nomenaments, i ha aclarit que no s'han plantejat més canvis a la institució.

Canvis per "consolidar" el Consell

Catalina Cladera ha insistit que els canvis al govern insular s'han fet perquè el Consell de Mallorca "tingui un paper clau en la recuperació" econòmica. "Toca fer una passa més per impulsar el Consell", ha insistit la presidenta, que ha recordat que en els Acords de Raixa (pels quals el PSIB, Unides Podem i MÉS governen la institució insular) preveien donar una empenta per modernitzar-lo.

El portaveu del PP al Consell, Llorenç Galmés, ha afirmat en un comunicat que els canvis suposen una "destitució" de De Juan a causa de la polèmica sobre les menors tutelades. A més, s'ha mostrat sorprès perquè Cladera "vulgui premiar" Alonso després que el ple reclamàs la seva destitució, i ha considerat que la presidenta "se'n riu dels seus socis", perquè MÉS també hi va votar a favor. La representant de Ciutadans, Beatriz Camiña, ha defensat el mateix en un altre comunicat, i ha afegit que és "descarat". En la mateixa línia, ha dit que són dues persones amb "zero ètiques".

La portaveu d'El Pi al Consell, Xisca Mora, s'ha mostrat "sorpresa" per la remodelació del govern insular, i ha considerat en un comunicat que els canvis no reforcen la institució. "No entenc que tot just ara, que es comencen a debatre els pressupostos, es facin aquestes remodelacions", ha afirmat. De fet, la regionalista ha reclamat que l'anunci "no respongui a dinàmiques internes de partit" i que "no s'usi la institució com a eina partidista". També ha demanat explicacions a Cladera sobre els canvis anunciats.

stats