Política 12/09/2013

Sánchez Llibre considera un fet "excepcional" de "radical catalanofòbia" l'atac ultra de Madrid

El portaveu adjunt de CiU considera que cal parar aquest sentiment de catalanofòbia d'alguna manera

Ara
1 min

BarcelonaL'endemà de l'assalt d'un grup d'extrema dreta a la celebració de la Diada a Madrid, el portaveu adjunt de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Sánchez Llibre, que va assistir a l'acte, ha expressat aquest dijous la seva “més enèrgica condemna a les actuacions vandàliques, feixistes i d'agressió física per part de l'extrema dreta radical” que va presenciar.

Sánchez Llibre, que va ser un dels assistents que van plantar cara als ultres després de rebre una empenta, va agafar de forma instintiva una barra de ferro per tal de protegir l'acte i frenar la incursió. La resta d'assistents, però, van aturar-lo per evitar una situació encara més violenta.

El portaveu de CiU ha qualificat l'acte d'"una gran intolerància i un sentiment radical de catalanofòbia" que "no té res a veure amb el Madrid real on visc des de fa 22 anys". D'aquesta manera ha volgut deixar clar que es tracta d'un fet "excepcional" que s'ha de deixar fora del context de la normalitat habitual.

"Ara és l'hora de la política i el diàleg per resoldre aquest sentiment que hi ha a Catalunya de poder convocar una consulta", ha dit Sánchez Llibre, deixant clar que l'episodi d'ahir és una qüestió que no hi té res a veure.

Ha volgut agrair totes les mostres de suport rebudes en les últimes hores, entre elles les del president de la Generalitat, Artur Mas, el portaveu del grup català, Josep Antoni Duran i Lleida, i el president del govern, Mariano Rajoy.

stats