Política 21/07/2021

Josep Melià, sobre la situació d'El Pi: "Em sembla molt pobre cercar culpables"

El diputat regionalista no aspirarà a "cap càrrec" en el congrés extraordinari que el partit farà el 25 de setembre per elegir nou president

2 min
Josep Melià, arribant al Parlament

PalmaEl portaveu adjunt d'El Pi, Josep Melià, ha fet referència aquest dimecres a la situació del partit després de la dimissió de Toni Amengual i Lina Pons com a president i vicepresidenta. "Em sembla molt pobre cercar culpables", ha dit Melià després de la reunió de la Junta de portaveus parlamentaris sobre les acusacions d'Amengual i Pons, que l'assenyalaven com a culpable de la divisió en el si de la formació regionalista.

"La nova direcció havia d'articular sensibilitats diferents, i no intentar apartar i eliminar l'altra sensibilitat. És un error", ha manifestat Melià, a més d'assegurar en diverses ocasions que ha estat sempre disposat "a fer una passa al costat" quan el partit ho ha necessitat i que no es mou per "interessos personals". El portaveu adjunt ha recordat que, quan va ser elegit Amengual com a president, ell ja va fer una passa al costat perquè Lina Pons fos portaveu del grup parlamentari. "Ni em correspon ni vull cercar culpables. Em sembla molt pobre fer-ho", ha continuat. Melià considera que l'executiva que surti del congrés extraordinari que El Pi farà del 25 de setembre haurà d'"assumir la responsabilitat de definir l'espai polític" de la formació i dotar-la de "contundència ideològica". A més, Melià ha volgut deixar clar que no aspirarà a "cap càrrec rellevant" en el congrés. "El que tenc són moltes ganes que el projecte vagi endavant", ha afegit.

Cal recordar que Pons deixarà de ser la portaveu del grup parlamentari d'El Pi l'1 d'agost, moment en què s'hauran de nomenar nous portaveu i portaveu adjunt. "El grup no ha tingut cap dificultat de funcionament el darrer any. Som un dels grups que hem fet més feina", ha explicat, i ha posat com a exemple el recurs d'inconstitucionalitat contra els pressupostos de l'Estat i la defensa al Congrés dels Diputats de la regulació del període de rebaixes a les Balears.

stats