Política 20/09/2021

Melià nega irregularitats en el procés de votació del congrés de Mallorca d'El Pi

"Quan a una persona o a una llista li sap greu que l'afiliat voti, qued bocabadat", ha dit el líder d'una de les famílies ideològiques del partit

2 min
Josep Melià durant una roda de premsa al Parlament aquest dilluns.

PalmaEl líder dels melianistes –una de les famílies d'El Pi–, Josep Melià, ha negat aquest dilluns cap irregularitat en el procés de votació del congrés del partit a Mallorca, on la seva llista –l'única que es va presentar– va aconseguir dissabte el 97% del suport. "Els requisits són ser afiliat i estar al corrent del pagament. Tothom que va votar ho complia", ha afirmat en una roda de premsa al Parlament, i haafegint que "la resta són excuses perquè no tens ganes que tothom voti i exerceixi els seus drets democràtics".

Melià ha respost així a les acusacions de la llista al congrés balear encapçalada per Toni Roldan, composta per membres denominats fontistes o amengualistes. Fonts properes sospiten que una setantena de persones haurien pagat les quotes fora de termini, com va explicar diumege l'ARA Balears. "Quan a una persona o a una llista li sap greu que l'afiliat voti, qued bocabadat", ha dit, Melià, i ha reiterat que El Pi "sempre" ha fet congressos cercant la "màxima participació".

Els estatuts del partit estableixen que perdran la condició d'afiliats aquells que deguin sis mensualitats consecutives (es paguen trimestralment) o nou de manera alterna. No obstant això, ha de ser l'executiva del partit qui ho ratifiqui. La prova de foc que duu els fontistes a pensar que les coses no s'han fet amb la pulcritud que voldrien és que a l'acta d'incidències de la mesa del congrés de Mallorca, formada per quatre membres, es recull textualment que: "Es fa constar que aquesta mesa no ha pogut comprovar el corrent de pagament dels congressistes o que els mateixos continuïn d'alta com afiliats, ja que segons l'art. 7.c dels estatuts la falta de pagament de sis mensualitats consecutives o nou mensualitats alternes, o els equivalents si la periodicitat és distinta, sempre que no hi concorri causa degudament justificada".

Respecte del congrés del partit a Mallorca, Josep Melià ha assenyalat que totes les bases varen ser escoltades. "En el de l'any passat hi votaren menys de 200 afiliats; enguany, 314", ha dit, i ha afegit que la "legitimitat és manifesta" i que el suport a la seva candidatura és "incontestable". També ha reiterat que s'ha donat participació a tots els afiliats que hi volguessin participar, de manera "democràtica" i "ampla".

stats