Política 10/06/2014

Duran nega estar "enterrat políticament" i diu que seguirà "sens dubte" com a portaveu de CiU a Madrid

El líder d'UDC subratlla que és Mas qui ha de parlar en nom de CDC sobre la seva continuïtat a Madrid

Agències
1 min

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha negat estar "enterrat políticament" i ha garantit que seguirà com a líder d'UDC i com a portaveu de CiU al Congrés. "Aquests dies molta gent m'ha enterrat políticament i no és el cas. Continuo al capdavant d'UDC i continuaré sens dubte com a portaveu de CiU al Congrés", ha apuntat després de la permanent d'UDC.

Després que Josep Rull qüestionés que Duran segueixi com a portaveu a Madrid, el democratacristià ha remarcat que qui ha de parlar en nom de CDC és Artur Mas. "CDC no ha dit res, en tot cas ho ha dit alguna persona, i qui té la responsabilitat de dirigir CDC és qui ha de dir alguna cosa, i no ho ha fet", ha dit.

Duran ha defensat aquest dimarts el seu "dret" a reflexionar sobre la possibilitat de deixar la secretaria general de CiU, decisió que si acaba prenent serà després d'haver parlat amb el president de CiU, Artur Mas, amb qui en tot cas comparteix la defensa d'una consulta i l'abstenció a la llei d'abdicació.

Duran ha fet aquestes declaracions després de la reunió de la comissió permanent d'Unió, que s'ha celebrat just abans que es reunís el govern al Palau de la Generalitat. Duran ha sortit al pas de la possibilitat que abandoni la secretaria general de CiU. "No fa falta que s'especuli [...]. Si algun dia hi ha alguna cosa seré jo qui parli", ha subratllat. Duran no ha descartat prendre aquesta decisió, però ha avançat que la prendria sempre en el marc de CiU i prèvia conversa amb el president de la Generalitat i líder de Convergència.

stats